Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 08 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Festivalul părădăicilor de la Macea, un succes şi la cea de a V-a ediţie!

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 15 Iulie, 2013 | Nr. accesari stire 1016 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Festivalul părădăicilor de la Macea, un succes şi la cea de a V-a ediţie!

Peste 3000 de persoane au participat la cea de a V-a ediţie a „Festivalului părădăicilor” care a avut loc la Castelul Macea, în comuna cu acelaşi nume.
Întinzându-se pe durata a două zile (13 şi 14 iulie 2013), festivalul a debutat sâmbătă, cu o cursă de ciclism desfăşurată pe traseul Macea – Curtici – Dorobanţi  – Macea, pe o distanţă de 20 de km, la care au participat 112 concurenţi. Aceasta a purtat numele de „Festivalul Părădăicilor – pe biciclete” şi s-a desăşurat în parteneriat cu Asociaţia Bicicliştilor Amatori, Artis Design, Racing Bike Shop, Asociaţia Millennium Center, Newsar.ro şi Parohia Macea. „Prin inserarea unei zile dedicate mişcării am dorit să apropiem mai mult iubitorii de ciclism de Macea şi produsele specifice acestei zone şi, de asemenea, să încurajăm bicicliştii din zonă să participe la evenimente dedicate sportului”, a declarat Sorin-Victor Roman, iniţiatorul evenimentului „Festivalul părădăicilor – pe bicilete”. Clasamentul concursului de ciclism poate fi consultat pe www.experientamultisport.ro. Sâmbătă după-amiaza a avut loc un simpozion pe teme agricole, urmat de un bal.

Duminică, evenimentul a început cu slujba de la Biserica Ortodoxă, deschiderea oficială a „Festivalului părădăicilor” având loc la orele prânzului, în prezenţa oficialităţilor şi a numeroşilor invitaţi. Tot atunci a început şi vizitarea standurilor cu produse şi, desigur, jurizarea. În paralel, în bazinul fără apă al Castelului Macea s-a derulat un diversificat program artistic. Spre deosebire de anii anteriori, pe lângă muzica populară şi-au găsit loc în program şi alte genuri muzicale, care au fost bine primite de public. O surpriză plăcută a reprezentat-o Melisa Ţolea, cu o voce impresionantă pentru vârsta sa, care a reuşit să „descătuşeze” publicul. La fel de apreciaţi au fost Daniel Julean şi Nelu Pitic şi prietenii, care au cântat folk, dar şi Lupus Dacus (muzică medievală). Aplauze au primit şi momentele dedicate sportului, zumba cu Denisa şi demonstraţia de kickboxing. Prezent la eveniment, Adrian Ţolea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, a apreciat reuşita festivalului şi a declarat că îşi doreşte ca acesta să devină „unul de tradiţie pentru judeţul Arad”.

La rândul său, părintele Tudor Budeanu, sufletul festivalului, a declarat că se bucură că evenimentul a ajuns la cea de a V-a ediţie şi le-a mulţumit tuturor celor care au făcut posibil acest lucru. El i-a invitat pe tineri să se mute la Macea, pentru că este „o comună liniştită unde pot practica agricultura ecologică”.
Primarul Ioan Mercea a vorbit de spre tradiţia cultivării părădăicilor la Macea, spunând că datorită acestei îndeletniciri localnicii şi-au putut cumpăra case şi maşini înainte de 1989, dar şi după aceea.

Una peste alta, reuşita festivalului a fost evidentă, manifestarea câştigând în calitate de la an la an, aşa cum a remarcat şi actorul Zoltan Lovas, prezentatorul evenimentului.

Organizatorii „Festivalului părădăicilor” au fost Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Județean, Primăria Macea, Asociaţia pentru Conservarea Culturii în Mediul Rural şi Asociația Clubul Sportiv Experiența Multisport. share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta