Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 08 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Primele microbuze şcolare au ajuns la Arad!

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 24 Iulie, 2014 | Nr. accesari stire 1647 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Primele microbuze şcolare au ajuns la Arad!

Guvernul Ponta a repartizat miercuri primele 100 de microbuze şcolare achiziţionate pentru transportul elevilor din mediul rural. Premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea au înmânat cheile primelor microbuze şcolare, în curtea Guvernului. La eveniment au participat şi Liviu Burtă, primarul comunei Dieci şi Ioan Vodicean, primarul din Săvârşin.

În prima fază, în toată ţara au fost acordate 600 de microbuze, urmând ca în această toamnă să mai fie achiziţionate 650 de microbuze, pentru care procedurile de licitaţie sunt în curs. Microbuzele au o capacitate de 16+1 locuri şi costă, fiecare, 26.933 de Euro cu TVA. Vehiculele vor fi dotate cu cronotahograf digital cu limitare electronică de viteză la 90 km/oră.

În judeţul Arad vor ajunge 23 de microbuze. În prima fază, sunt incluse localităţile Archiş, Bârzava, Beliu, Dieci, Fântânele, Ghioroc, Grăniceri, Hălmăgel, Livada, Săvârşin, Şepreuş, Tauţ, Vârfurile şi Vinga. În etapa a doua, alte 9 microbuze vor ajunge în Apateu, Conop, Gurahonţ, Hălmagiu, Hăşmaş.

„Este o investiţie importantă pe care Guvernul Ponta o realizează, aşteptată în toată ţara. Am urmărit personal ca solicitările administraţiilor locale din judeţul Arad să fie onorate, fără să ţinem cont în niciun fel de criteriul politic. Trebuie să înţelegem că aici este vorba despre interesul elevilor, care este foarte important pentru noi. Se răspunde astfel solicitărilor instituţiilor şcolare, administraţiilor locale şi părinţilor din toată ţara. Microbuzele şcolare merg în acele comunităţi locale în care elevii au de parcurs distanţe mari, adeseori în condiţii dificile, pentru a ajunge la şcoală. Această măsură este menită să prevină abandonul şcolar şi să ofere o şansă în plus copiilor de a-şi construi un viitor prin educaţie”, a spus deputatul Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

„Am fost personal la Bucureşti, la acest eveniment important. Mă bucur că am primit acest sprijin din partea Guvernului Ponta şi putem să rezolvăm o problemă importantă a părinţilor şi copiilor din comună. Sunt profesor şi ştiu cât de importante sunt aceste microbuze pentru copiii din toată România. Sunt microbuze moderne, care asigură elevilor un transport sigur şi confortabil spre şcoală. La Dieci, microbuzul va face aproximativ 90 km în fiecare zi. Din păcate, unul dintre drumurile pe care va circula, între Dieci şi Revetiş este neasfaltat, fapt care va afecta starea tehnică a vehiculului. Sperăm ca autorităţile în drept să intervină pentru a asfalta acest drum”, a spus primarul comunei Dieci, Liviu Burtă.

 share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta