Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 02 Februarie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și-a prezentat oferta educațională elevilor de la Liceul Nicolae Bălcescu” din Gyula

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 24 Februarie, 2015 | Nr. accesari stire 10829 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și-a prezentat oferta educațională elevilor de la Liceul Nicolae Bălcescu” din Gyula

O delegație a Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” din Arad condusă de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității, a efectuat vineri, 20.02.2015, o vizită la Liceul „Nicolae Bălcescu” din Gyula, cu scopul de a prezenta oferta educațională elevilor de clasa a XI-a și a XII-a. 

La eveniment au participat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”, Florin Vasiloni, consulul general al României în Ungaria, Maria Gurzău Czegledi, directorul Școli Generale și al Liceului „Nicolae Bălcescu din Gyula, prof. univ. dr. Teodor Pătrăuță, decanul facultății de Științe ale Educației, Psihologie și Educație Fizică și Sport, cadre didactice, elevi și părinți.

Maria Gurzău Czegledi, directorul Școli Generale și a Liceului „Nicolae Bălcescu” din Gyula, a subliniat parteneriatul fructuos dintre Universitate și Liceul românesc din Gyula: „Este o mare mândrie pentru școala noastră, deoarece ne-a onorat cu prezența dl. prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, alături de o delegație formată din profesori universitari de mare prestigiu. Aceștia și-au dat întâlnire cu absolvenții noștri și cu elevii din clasele a XI-a și a XII-a și au prezentat posibilitățile de înscriere la această universitate. Eu cred că este o mare oportunitate pentru tinerii noștri să își continue studiile la Arad în cadrul acestei universități prestigioase, recunoscută și pe plan european. Școala noastră are o legătură încă din anii 90 cu această universitate, dar eu cred că parteneriatul nostru se îmbogățește zi de zi”.

Florin Vasiloni, consulul general al României în Gyula, Ungaria,  a precizat: „Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și-a prezentat oferta educaţională în fața elevilor de la Liceul „Nicolae Bălcescu”. M-am bucurat să aud că universitatea are disponibilitatea de a oferi burse și locuri pentru tinerii etnici românia din cadrul comunității românești din Ungaria. Am aflat din cele relatate de către reprezentanții universității că aproximativ 30 de studenți din Ungaria studiază la această universitate. Considerăm că și pe viitor această colaborare dintre Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și comunitatea etnică românească din Ungaria va fi de bun augur”.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”, a declarat: „Echipa noastră de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” s-a deplasat, zilele acestea, la Liceul român „Nicolae Bălcescu” din Gyula, un liceu modern, care oferă condiții de studiu excelente pentru elevi, un liceu în care se vorbește limba română. În acest context, echipa de orientare vocațională și profesională a Universității noastre s-a întâlnit cu absolvenții claselor a XII-a și elevi din clasele a XI-a. Am prezentat elevilor facultățile noastre, am discutat despre profesia viitoare pe care doresc să o aleagă, am avut un schimb util de informații și păreri privind învățământul în cadrul Universităţii noastre, facilitățile pe care le acordăm taxele de școlarizare și posibilitățile de a obține burse, precum și alte aspecte legate de transportul elevilor, de posibilitățile de integrare în comunitatea românească din Arad. Întâlnirea a fost deosebit de utilă, iar elevii s-au arătat interesați. La ora actuală avem mulți studenți în Universitatea noastră, majoritatea la medicină, dar și la celelalte specializări, cum ar fi Psihologia. Noi credem că, din acest lot de absolvenți din anul acesta, vom avea mulți viitori studenți ai Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a cărui renume este cunoscut în acest frumos oraș, Gyula. Vom avea posibilitatea de a reveni la acest liceu pentru a aborda și alte probleme”.

Biroul de presă al UVVG

Daniel Albushare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
ACUMA LA TV 14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta