Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 25 Mai, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Gheorghe Seculici: „Camera de Comerț insistă pe întărirea rolului şi capacității Aradului pentru a dezvolta politici industriale!”

Categorie stire Actualitati | Autor stire Manuel | Data publicare Miercuri, 05 Octombrie, 2016 | Nr. accesari stire 411529 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Gheorghe Seculici: „Camera de Comerț insistă pe întărirea rolului şi capacității Aradului pentru a dezvolta politici industriale!”

Conducerea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad a participat, la ADR Vest, în Timișoara, la o dezbatere cu privire la cadrul general pentru investiții în această regiune. S-a avut în vedere interacțiunea dintre nivelul naţional şi regional, nivelul de autonomie, respectiv felul în care autoritățile locale pot dirija investiții sau investitori în diferite zone din regiune, pentru crearea unor concentrări.  Rolul Camerei de Comerț în politicile de dezvoltare a industriilor din regiune a fost un subiect larg discutat, având în vedere deficienţele cadrului legislativ şi decalajele dintre judeţe. 

Definirea priorităților din politicile industriale și conectarea la procesul RIS3 Regiunea de Vest, interacțiunea cu instrumente publice de finanțare (POR, POSCCE, fonduri naționale – de exemplu de la Ministerul Economiei pentru microindustrializare IMM-uri), dezvoltarea resurselor (în termeni de personal şi capacitate, abilități) pentru a dezvolta politici regionale, dificultățile și factorii pozitivi în  cadrul politicilor de dezvoltare regională din România din punct de vedere al susținerii industriei, interacțiunea cu stakeholderii pentru a dezvolta obiectivele de politici regionale (de ex. cum a contribuit Camera de Comerţ la procesul RIS3) au fost printre problemele de pe agenda interlocutorilor.  

Conducerea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad a insistat pe profilul tehnologic al regiunii Vest şi al judetului Arad şi importanţa tehnologiilor avansate de producţie, în contextul în care piaţa forței de muncă este dominat de companii multinaționale care transformă anumite zone în perimetre cvasi-monoindustriale, cu toate beneficiile și riscurile care decurg din asta. „Printre proiectele întreprinse de CCIA Arad am insistat pe cele care vizează întărirea rolului și a capacității Aradului pentru a dezvolta politici industriale și pentru a pregăti scenarii și alternative în perspectiva unor fluctuații, care ar putea determina schimbarea profilului industrial al județului. Am insistat pe rolul Camerei și parteneriatul acesteia cu autoritățile în vederea susținerii industriei locale, a internaționalizării, modernizării tehnologice şi susținerea cercetării industriale”, a declarat președintele CCIA Arad, arh. Gheorghe Seculici. 

În luna septembrie, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad a fost cooptată în Grupul Actorilor Locali pentru elaborarea de politici publice la nivelul regiunii de vest.
share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta