Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 01 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Bill Gates şi Steve Ballmer, cei doi foşti şefi ai Microsoft, nu îşi mai vorbesc.

Categorie stire CANCAN | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 09 Octombrie, 2014 | Nr. accesari stire 1296 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Bill Gates şi Steve Ballmer, cei doi foşti şefi ai Microsoft, nu îşi mai vorbesc.

Relaţia dintre Bill Gates, fondatorul Microsoft, şi Steve Ballmer, cel de-al doilea director executiv al gigantului software şi unul dintre primii angajaţi ai companiei, s-a deteriorat mult în ultimii ani, iar în acest moment cei doi nu mai vorbesc, transmite Vanity Fair.

 Gates şi Ballmer se cunosc din timpul studenţiei şi au fost buni prieteni. Tensiunile dintre cei doi au crescut după lansarea, pe când compania era condusă de Ballmer, a sistemului de operare Windows Vista, care a fost unul din marile eşecuri Microsoft. Însă, adevărata ruptură între ei s-a produs după ce Ballmer a decis să cumpere divizia de dispozitive şi servicii a Nokia, o mişcare cu care Gates, pe atunci preşedintele consiliului director, nu a fost de acord.

„Este cea mai bună idee a mea”, ar fi spus Ballmer în consiliu. „Dacă nu sunteţi de acord cu ea va trebui să găsiţi pe altcineva cu o idee mai bună”, ar fi continuat el.

Ballmer ar fi trebuit să se retragă de la conducerea Microsoft în 2017, dar tensiunile dintre el şi Gates şi faptul că tranzacţa Nokia nu s-a încheiat în condiţiile pe care el le dorea, l-au determinat să facă acest pas cu patru ani mai devreme. Totuşi, potrivit surselor Vanity Fair, decizia lui Ballmer de a se retrage mai repede decât era planificat i-a suprins chiar şi pe membrii consiliului director. Steve Ballmer a fost înlocuit la începutul acestui an la conducerea Microsoft de către Satya Nadella.

Marele regret al lui Ballmer este că nu şi-a dat seama cât de importantă va fi industria dispozitivelor mobile şi că, în schimb, a concentrat, la începutul anilor 2000, eforturile companiei în proiectul „Longhorn” care, într-un final, avea să dea naştere sistemului de operare Windows Vista, un capitol negru în istoria companiei din Redmond.

Ballmer este, în acest moment, cel mai mare investitor în Microsoft. Pachetul său de acţiuni valorează aproximativ 15 miliarde de dolari. Chiar şi aşa, el nu mai are alte legături cu compania, spre deosebire de Bill Gates, care petrece circa 30% din timp în Redmond pentru a-l consilia pe Nadella pe probleme tehnologice.

Iată, mai jos, un moment din vremea când cei doi erau în relaţii foarte bune şi se distrau de minune conducând Microsoft.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta