Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 06 Decembrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

BookLand mută cărţile de la metrou în tren

Categorie stire Cultura | Autor stire Lit | Data publicare Vineri, 19 Octombrie, 2012 | Nr. accesari stire 1195 ori | Comentarii stire 0 comentarii

BookLand mută cărţile de la metrou în tren

BookLand demarează o nouă etapă în procesul de a ridica, prin lectură, standardele de calitate a vieţii şi duce peste 60 de volume de literatură română şi universală în trenurile de călători de pe ruta Bucureşti-Galaţi.

Primul tren care va oferi călătorilor plăcerea lecturii este garnitura Intercity IC 573, care va pleca de la linia 10 a Gării de Nord din Capitală, vineri, la ora 15.40, informează organizatorii.


CFR Călători împreună cu BookLand îşi propun să transforme mijloacele de transport feroviar în spaţii prietenoase faţă de cititori, care vor găsi în vagoane cărţi interesante şi vor putea, de asemenea, să-şi descarce gratuit pe telefon o carte electronică, acţiunea aducând "un plus de valoare transportului cu trenul", potrivit lui Ştefan Roşeanu, directorul general CFR Călători.

Printre cele 60 de titluri puse la dispoziţia călătorilor de pe ruta Bucureşti Nord-Galaţi de cele 30 de edituri partenere în proiect se numără "Cel mai iubit dintre pământeni", de Marin Preda (Editura Cartex 2000), "Codul bunelor maniere", de Nadine de Rothschild (Editura Ideea Europeană), "Hoţii de frumuseţe", de Pascal Bruckner ( Editura Trei), "India Picantă", de Patrichi Adelina (Editura Taj), şi "Încă o zi infectă", de Pierre Enckel (Editura Art).

Pentru că la primele două etape ale proiectului, desfăşurate în luna septembrie în mai multe autobuze RATB şi în garniturile de metrou, mai multe cărţi au dispărut - la RATB s-au furat 250 de volume, iar la Metrorex 60 -, organizatorii au decis ca de această dată să lege volumele cu lănţişor.

Lansată pe 15 aprilie 2012, din dorinţa de a ridica, prin lectură, standardele de calitate a vieţii, campania BookLand este una dintre cele mai ample iniţiative culturale din România.


Caravana BookLand este un inedit târg de carte, muzică, film şi jocuri, aflat la a doua ediţie, prezent în 39 de oraşe din ţară timp de 10 luni.


Conceptul BookLand este unul inovator atât prin formatul târgului, cât şi prin serviciile integrate puse la dispoziţia editurilor - logistică, vânzare, promovare.

La începutul lunii septembrie, echipa BookLand şi RATB le-au pregătit bucureştenilor o surpriză. În timpul nopţii au aşezat câte trei cărţi în 80 de autobuze de pe liniile centrale de circulaţie (331, 131, 123, 148, 149, 205 şi 182). În doar câteva zile, însă, cărţile au dispărut în proporţie de 80 la sută, potrivit organizatorilor acestui proiect. La jumătatea lunii septembrie BookLand s-a mutat la metrou, pe ruta Republica - Dristor şi retur şi a pus la dispoziţia călătorilor peste 60 de titluri.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta