Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 06 Decembrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Victor Ponta către oamenii de afaceri: Preocuparea principală a Guvernului în acest moment nu e bătălia politică

Categorie stire Economic | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 05 Iulie, 2012 | Nr. accesari stire 3489 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Victor Ponta către oamenii de afaceri: Preocuparea principală a Guvernului în acest moment nu e bătălia politică

Premierul Victor Ponta le-a spus joi oamenilor de afaceri că preocuparea principală a Guvernului în aceste momente nu este bătălia politică, ci sprijinirea mediului de afaceri.

"Preocuparea numărul 1 în acest moment a Guvernului nu e bătălia politică, ci este în primul rând cum să facem să vă convingem să păstraţi locurile de muncă actuale, cum putem să vă sprijinim să creaţi locuri de muncă. Sunt un social-democrat al secolului XXI. Sunt absolut convins că nu statul creează locuri de muncă, ci mediul privat creează locuri de muncă şi statul, prin acţiunile sale, vă poate încuraja sau descuraja în acest sens", a spus Ponta, la o întâlnire cu oamenii de afaceri, care a avut loc la Camera de Comerţ a României.

El a arătat că, deşi este social-democrat, a încercat să facă anumite lucruri şi pentru mediul de afaceri, menţionând aici crearea unui post de ministru delegat pe acest domeniu.

"Evident că zgomotul şi căldura politică întotdeauna par să acopere lucrurile de substanţă. Acum, după cum puteţi constata, nu mă aflu în Parlamentul României pentru o dezbatere politică, ci mă aflu alături de dumneavoastră pentru că simt că în acest moment de bătălie politică e esenţial să păstrăm un echilibru economic", a susţinut Ponta.

În acest context, el s-a pronunţat pentru restructurarea societăţilor şi companiile cu capital de stat şi pentru management privat.

"Managementul politic, indiferent că a fost PDL sau este PSD sau PNL, este un management care nu funcţionează aşa cum ar trebui. Ministrul Economiei trebuie să explice încă o dată mediului de afaceri, aşa cum am făcut-o cu toţii, că situaţii speciale nerezolvate de ani de zile au necesitat decizii speciale, mă refer la Hidroelectrica", a precizat premierul.

Ponta a subliniat că în perioade dificile singura şansă o reprezintă sprijinirea mediului de afaceri.

"Sper să fiu un prim-ministru social-democrat care a înţeles că economia e înaintea socialului, că dacă nu avem economie nu putem să avem şi zona socială şi că în această perioadă extrem de dificilă pentru întreaga Europă singura şansă a oricărui guvern (...) e de a reuşi să sprijine mediul de afaceri pentru a păstra locurile de muncă şi eventual pentru a crea unele noi, să convingă investitorii, care sunt extrem de reticenţi, de a încerca să creeze un mediu de afaceri în care statul să nu mai fie un duşman şi o piedică în calea dezvoltării dumneavoastră", a conchis Victor Ponta.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta