Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 06 Decembrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Victor Ponta: Hidroelectrica va reveni în toamnă pe piaţa normală a energiei, curăţată de probleme

Categorie stire Economic | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 24 Iulie, 2012 | Nr. accesari stire 2581 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Victor Ponta: Hidroelectrica va reveni în toamnă pe piaţa normală a energiei, curăţată de probleme

Hidroelectrica va reveni în toamna acestui an pe piaţa normală a energiei, curăţată de problemele care împiedicau funcţionarea companiei, a afirmat premierul Victor Ponta, la întâlnirea cu reprezentanţii camerelor de comerţ naţionale şi ai camerelor de comerţ străine reprezentate în România.

El a arătat că măsura luată la Hidroelectrica constituie unul dintre cele mai importante mesaje pentru "o viaţă economică neinfluenţată politic" şi va deschide procedurile pentru reforme structurale, precum vânzarea pachetelor de acţiuni deţinute de stat la societăţile din energie.

"Măsura care s-a luat va duce în această toamnă la revenirea pe piaţa normală a celui mai mare jucător din zona energiei, curăţat de ceea ce îl împiedica să acţioneze normal, şi cred că această realizare va fi unul dintre cele mai importante mesaje pentru o viaţă economică sănătoasă neinfluenţată politic şi de alte interese şi va deschide practic procedurile pentru refrormele structurale, punerea pe piaţă a pachetelor de acţiuni de la societăţile din energie şi tot ceea ce ne-am angajat cu instituţiile internaţionale, reforme structurale care au întârziat foarte mult şi care afectează viaţa economică a României", le-a spus premierul reprezentanţilor investitorilor.

Potrivit lui Ponta, situaţia Hidroelectrica este un caz vechi de folosire a unor practici neconcurenţiale şi a unor practici de favorizare.

"Acest caz a fost ridicat autorităţilor române şi de FMI şi de Comisia Europeană de foarte mult timp. A existat probabil intenţia, dar niciodată nu a existat acţiunea de a opri contractele bilaterale care au prejudiciat în ultima perioadă, din 2010 încoace, cu peste un miliard de euro Hidroelectrica şi, implicit, o piaţă concurenţială corectă", a arătat Ponta.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă în 20 iunie, la solicitarea Consiliului de Administraţie. Consiliul şi-a motivat cererea prin scăderea cifrei de afaceri şi creşterea datoriilor, pe fondul unui "dezastru de management" şi al secetei din 2011.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta