Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 29 Martie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Reuters: România a ieşit din recesiune, Ungaria si Cehia s-au afundat

Categorie stire Economic | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 15 August, 2012 | Nr. accesari stire 1417 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Reuters: România a ieşit din recesiune, Ungaria si Cehia s-au afundat

Romania a iesit din recesiune in al doilea trimestru al anului 2012, insa economiile Ungariei si Cehiei s-au contractat si mai mult, in conditiile in care sectoarele lor industriale au cazut victima crizei din eurozona.

"La o prima privire pare tentant sa conchidem ca Ungaria si Cehia sunt economii mai deschise si din acest motiv sufera, insa daca privesti datele vezi ca au adoptat masuri de securitate", a spus Neil Shearing, economist la Capital Economics, in Londra, pentru Reuters.

Acesta sustine ca regiunea poate fi afectata de orice cadere in criza din eurozona, ceea ce s-ar putea intampla de indata ce factorii decizionali se intorc din vacanta si incep sa rezolve problemele Greciei, Italiei si Spaniei.

"Daca avem dreptate in legatura cu asta, atunci nicio economie nu este imuna in fata consecintelor. In regiune, Romania pare cea mai vulnerabila, la fel ca si Ungaria", incheie expertul.

Economia Romaniei a crescut cu 0,5% comparativ cu trimestrul anterior si cu 1,2% comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, scrie sursa citata. Cifra, mai mare decat se astepta, a ajutat leul sa creasca, dupa o luna grea.

Tara a fost zguduita de o lupta politica intre premierul Victor Ponta si presedintele suspendat, Traian Basescu, care a atras critici din partea aliatilor Romaniei la Washington, Bruxelles si alte state UE si a pus sub semnul intrebarii un ajutor financiar in valoare de 5 miliarde de euro.

Intr-o conferinta de presa la Bucuresti, FMI a redus perspectiva de crestere pentru saracul stat balcanic la 0,9%, de la 1,5%. Dupa doua saptamani in care a revizuit intelegerea cu Romania, seful misiunii FMI, Erik de Vrijer, a dat vina pe problemele politice, criza din eurozona si seceta severa care a lovit sectorul agriculturii pentru revizuire.

De Vrijer a spus ca Guvernul lui Ponta a fost de acord sa mentina tinta de deficit sub 3% din PIB anul acesta, insa va trebui sa aiba atentie la cresterea preturilor la gaze naturale, vanzarea actiunilor la firmele de stat si altele. Acesta a avertizat ca Banca Centrala, care a fost impiedicata sa reduca dobanzile de teama ca problemele politice ar putea declansa caderea leului si plecarea investitorilor, ar putea inaspri politicile daca moneda se mai depreciaza.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta