Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 16 Aprilie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Un atac informatic paneuropean ar putea cauza daune de milioane de euro

Categorie stire Economic | Autor stire Iuli Neata | Data publicare Joi, 04 Octombrie, 2012 | Nr. accesari stire 1614 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Un atac informatic paneuropean ar putea cauza daune de milioane de euro

Sute de experti simuleaza joi un atac informatic la nivel paneuropean: In realitate, un astfel de atac ar cauza intreruperea serviciilor si daune de milioane de euro in UE


Sute de experti in securitatea cibernetica din UE testeaza joi gradul de pregatire in combaterea atacurilor cibernetice, in cadrul unui exercitiu de simulare care se va desfasura pe parcursul intregii zile in Europa, informeaza Comisia Europeana. 400 de experti din cele mai mari banci europene, companii telecom, furnizori de internet si autoritati guvernamentale se vor confrunta cu peste 1200 de incidente cibernetice separate, intr-un atac simulat de tip DDoS (Distributed Denial of Service). Un atac de tip DDoS poate face ca resursele unui calculator sa devina indisponibile utilizatorilor. Daca atacul simulat astazi ar reusi, ar cauza intreruperea serviciilor pentru milioane de cetateni si companii din Europa si daune de milioane de euro economiei UE.


Expertii vor testa felul cum s-ar raspunde si colabora in cazul unor atacuri repetate impotriva site-urilor publice si a sistemelor informatice ale celor mai mari banci din Europa.


"Este pentru prima data cand bancile si furnizorii de internet iau parte la un exercitiu de simulare a aunui atac cibernetic la nivel paneuropean", a precizat vicepresedintele Comisiei Europene Neelie Kroes, care a subliniat importanta acestei cooperari in conditiile in care atacurile cibernetice devin din ce in ce mai multe si tot mai sofisticate.


In 2011, numarul atacurilor pe internet a crescut cu 36%, iar numarul companiilor care au raportat incidente de securitate cu impact financiar a crescut de patru ori.


Acesta este practic al doilea exerticiu de simulare a unui atac informatic organizat la nivel paneuropean, dupa cel organizat in noiembrie 2010, dar este mai important tinand cont de dimensiunea si scopul atacului. Cateva rezultate preliminare vor fi furnizate in urmatoarele zile si un raport cu principalele descoperiri va fi facut public pana la sfarsitul acestui an.


Luna trecuta, institutiile UE si-au intensificat lupta impotriva amenintarilor informatice prin crearea unei echipe UE - cu statut permanent - de interventie in caz de urgenta informatica (CERT-EU). De asemenea, pana la sfarsitul acestui an, Comisia Europeana intentioneaza sa prezinte o strategie privind securitatea cibernetica la nivel UE.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
ACUMA LA TV 21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta