Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 06 Decembrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Construcţia South Stream nu va începe decât în 2013

Categorie stire Economic | Autor stire Lit | Data publicare Luni, 10 Decembrie, 2012 | Nr. accesari stire 1097 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Construcţia South Stream nu va începe decât în 2013

Construcţia porţiunii maritime a gazoductului South Stream, lansat oficial vineri de către gigantul de gaze Gazprom în prezenţa preşedintelui rus Vladimir Putin, nu va putea începe decât în 2013, afirmă luni ziarul economic rus Vedomosti.


Consorţiul South Stream Transport, responsabil de construcţia acestui tronson al conductei, nu a primit încă aprobarea din partea tuturor autorităţilor competente, inclusiv ecologice, explică ziarul, care citează experţi şi o sursă străină din cadrul grupului de investitori.


South Stream Transport este compus din Gazprom (50%), compania italiană ENI (20), grupul francez EDF (15%), germanul Wintershall (15%), filială a BASF.


Consorţiul încearcă în prezent să obţină toate documentele necesare pentru demararea construcţiei în 2013. Este vorba în special de rezultatele unui studiu privind impactul acestui proiect asupra mediului.


În acest timp, Gazprom este angajat în activităţi de adaptare şi consolidare a reţelelor de gaze în sudul Rusiei, potrivit Vedomosti.


Oficial, lucrările la conductă au fost inaugurate vineri de preşedintele rus în cadrul unei ceremonii desfăşurate în prezenţa mai multor sute de invitaţi şi jurnalişti în staţiunea Anapa, oraş pe malul Mării Negre, punctul de plecare al gazoductului.


Vladimir Putin ceruse personal Gazpromului, la începutul anului 2012, să avanseze lucrările către sfârşitul anului în curs. Locatarul de la Kremlin a promis vineri că gazoductul, conceput să evite Ucraina, va permite Moscovei să livreze gaze în Uniunea Europeană într-o manieră 'sigură'.


Conducta, cu o lungime totală de 2.380 km, inclusiv 925 km submarini, ar urma să transporte gaze de la sfârşitul anului 2015. Costurile sunt estimate la 16,5 miliarde de euro, iar conducta va trece prin Marea Neagră, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Slovenia şi va ajunge în Italia.


Susţinut de Moscova, South Stream concurează cu alte proiecte de gazoducte în sudul Europei, printre care Nabucco, sprijinită de UE, şi Transadriatic Pipeline.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta