Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 06 Decembrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

România a avansat în clasamentul mondial al libertăţii economice

Categorie stire Economic | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 10 Ianuarie, 2013 | Nr. accesari stire 891 ori | Comentarii stire 0 comentarii

România a avansat în clasamentul mondial al libertăţii economice

România înregistrează un scor al libertăţii economiei de 65,1 puncte, cu 0,7 puncte mai bine decât anul trecut, ceea ce o plasează pe locul 59 (în creştere faţă de locul 62 anul trecut) în clasamentul celor mai libere economii din lume, conform concluziilor unui raport dat publicităţii joi de Heritage Foundation, o reputată organizaţie de analiză economică din Washington.

Conform Index of Economic Freedom pe 2013, România se clasează pe locul 28 din cele 43 de state din regiunea Europei, iar scorul său total este mai mare decât media globală.

Potrivit Heritage Foundation, scorul României s-a îmbunătăţit graţie progreselor realizate la capitolele cheltuieli guvernamentale şi libertatea muncii.

'În pofida mediului politic dificil, România a adoptat măsurile de reformă necesare care includ restrângerea cheltuielilor şi reforma pieţei muncii. Cu toate acestea, corupţia, exacerbată de un sistem juridic ineficient, subminează fundamentele libertăţii economice şi perspectivele pentru o expansiune economică dinamică pe termen lung', se arată în raportul Heritage Foundation.

România se situează în faţa unor state precum Bulgaria, locul 60, Franţa, locul 62, Portugalia, locul 67, Turcia, locul 69, şi Serbia, locul 94; dar este depăşită de ţări precum Polonia, locul 57, şi Albania, locul 58.

Şi în acest an, pentru al 19-lea an consecutiv, Hong Kong se situează pe prima poziţie, cu un scor de 89,3 puncte, în scădere cu 0,6 puncte faţă de anul trecut. Urmează în ordine, Singapore, Australia, Noua Zeelandă, Elveţia, Canada, Chile, Mauritius, Danemarca şi SUA.

Libertatea economică este evaluată în 10 domenii, punctajul fiind acordat pentru gradul de libertate a afacerilor, comerţului, libertatea fiscală, libertatea faţă de intervenţia guvernului, libertatea monetară, a investiţiilor, financiară, a pieţei muncii, pentru respectul drepturilor de proprietate, absenţa corupţiei.

La coada clasamentului se situează Cuba, locul 176, şi Coreea de Nord, locul 177, cu un scor de 1,5 puncte, în timp ce Afganistanul, Irakul, Liechtenstein, Somalia şi Sudanul nu au primit un calificativ.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta