Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 18 Aprilie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Nokia a preluat integral Nokia Siemens Networks, pentru 1,7 miliarde euro

Categorie stire Economic | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 01 Iulie, 2013 | Nr. accesari stire 2711 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Nokia a preluat integral Nokia Siemens Networks, pentru 1,7 miliarde euro

Nokia a preluat pentru 1,7 miliarde euro participaţia de 50% deţinută de Siemens la producătorul de echipamente de telecomunicaţii Nokia Siemens Networks, parteneriatul format în urmă cu şase ani de cele două companii.

Grupul finlandez, care încearcă să redevină un jucător relevant pe piaţa smartphone-urilor, a devenit astfel acţionarul unic al Nokia Siemens Networks (NSN), câştigând accesul nemijlocit la lichidităţile generate de compania specializată în echipamente de reţea, transmite Bloomberg.

Nokia va plăti 1,2 miliarde euro pentru pachetul de 50% deţinut de Siemens la NSN, iar diferenţa de 500 milioane euro reprezintă un împrumut garantat de la Siemens, cu scadenţa la un an de la încheierea tranzacţiei, potrivit unui comunicat transmis luni de cele două companii.

Sediul Nokia Siemens Networks va rămâne în Finlanda, iar directorul general Rajeev Suri îşi va păstra funcţia.

NSN a revenit pe profit anul trecut, iar performanţele companiei au continuat să se îmbunătăţească.

Grupul german Siemens a vrut să iasă din parteneriat pentru a se concentra pe producţia de echipamente destinate industriei energetice, sectorului sănătăţii şi proiectelor de infrastructură.

"Cu această tranzacţie, Nokia îşi cumpără un viitor, indiferent ce se va întâmpla pe piaţa smartphone-urilor şi a telefoanelor mobile clasice. Nokia Siemens are un viitor în lumea echipamentelor de reţea, cu operaţiuni efcientizate şi locul al doilea pe o piaţă concentrată şi stabilă", comentează pentru Bloomberg un analist de la Sanford C. Bernstein, Londra.

Un analist finlandez consideră că preluarea NSN scade posibilitatea unei preluări a Nokia de către o companie concurentă.

La preţul convenit de Nokia şi Siemens, NSN este evaluată la 3,4 miliarde euro, însă analiştii consideră că valoarea reală a companiei este de cel puţin 5 miliarde euro.

La cotaţia bursieră de la sfârşitul săptămânii trecute, capitalizarea de piaţă a Nokia era de 10,7 miliarde euro.

Nokia Siemens Networks avea la sfârşitul lunii martie aproximativ 56.700 de angajaţi, iar produsele şi serviciile companei sunt utilizate de operatori precum Deutsche Telekom şi Vodafone.

Nokia a înregstrat în primele trei luni ale anului cel mai mic venit trimestrial din ultimii 13 ani, cu vânzări în scădere cu 20%, pe fondul scăderii cererii pentru telefoane mobile şi concurenţei dure venite din Asia.

Compania finlandeză a anunţat luni că deţine o rezervă netă de numerar de aproximativ 4 miliarde euro la sfârşitul lunii iunie, faţă de 4,5 miliarde euro la finele lunii martie. Cele trei mari agenţii de evaluare financiară plasează ratingul companiei în categoria investiţiilor speculative, sau "junk". Nokia a renunţat în ianuarie la plata unui dividend pentru prima dată în ultimii 143 de ani.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
ACUMA LA TV 20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta