Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 06 Decembrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Varujan Vosganian şi omologul său mexican au convenit un program de acţiuni concrete în domeniul economic

Categorie stire Economic | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 18 Iulie, 2013 | Nr. accesari stire 797 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Varujan Vosganian şi omologul său mexican au convenit un program de acţiuni concrete în domeniul economic

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a convenit, împreună cu reprezentanţii Guvernului din Mexic, elaborarea unui program de acţiuni concrete, care să apropie cele două ţări în domeniul economic, informează Ministerul Economiei, într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

În întâlnirile avute cu ocazia vizitei în Mexic, în perioada 15-17 iulie, cu ministrul mexican al economiei, Ildefonso Guajardo Villarreal, şi cu ministrul relaţiilor externe, José Antonio Meade Kuribreńa, Varujan Vosganian a prezentat relaţia cu Mexicul ca pe o prioritate a României în America Latină.

"Ambele părţi doresc organizarea, în toamna acestui an, a celei de a patra sesiuni a Grupului de Lucru la Nivel Înalt România-Mexic, principalul instrument instituţional de identificare a oportunităţilor comerciale şi de cooperare economică între cele două ţări. De asemenea, partea mexicană intenţionează să organizeze, în primăvara anului viitor, o misiune economică în România.... Cu ocazia vizitei oficiale a delegaţiei române, a fost organizată misiunea economică a asociaţiei constructorilor de nave din ţara noastră (ANCONAV), iar ministrul Varujan Vosganian a condus lucrările", arată comunicatul.

La o serie de seminarii au participat autorităţilor mexicane din domeniul transporturilor - Ministerul Transporturilor, Ministerul Marinei şi Unitatea de Transport a companiei mexicane de petrol PEMEX, peste 70 de firme mexicane specializate în transport naval.

Ministrul Vosganian a susţinut, la Institutul Diplomatic Mexican "Matias Romero", o conferinţă pe teme legate de economie şi diplomaţie, în prezenţa comunităţii de afaceri şi a corpului diplomatic din Ciudad de Mexico.

Potrivit ME, partea mexicană şi-a manifestat interesul pentru vase maritime şi fluviale, platforme maritime, vagoane de marfă, produse din aluminiu, echipamente petroliere, echipamente de telecomunicaţii, rulmenţi, bujii, anvelope din cauciuc, produse din fier şi oţel, părţi şi accesorii pentru autovehicule, instrumente optice, produse chimice etc.

În ceea ce priveşte cooperarea economică, au fost identificate ca fiind de interes comun domenii ca producţia de părţi pentru autovehicule, foraj marin, echipamente electronice.

Delegaţia română a avut, de asemenea, discuţii cu reprezentanţi ai mediului de afaceri mexican şi cu presa de specialitate, precum şi o întâlnire cu directorul general al companiei naţionale mexicane de petrol pentru explorare şi producţie, Carlos Morales Gil, întâlnire care a evidenţiat interesul părţii mexicane privind extinderea cooperării în domeniul operaţiunilor de foraj în Golful Mexic.

Pe agenda vizitei delegaţiei române în Mexic s-a aflat şi întâlnirea cu omul de afaceri mexican Carlos Slim, în care au fost analizate posibilităţile şi interesele acestuia de a dezvolta relaţii de cooperare economică cu România. În acest context, este, în prezent, în analiză cooperarea economică în domeniul telecomunicaţiilor, inclusiv din punct de vedere investiţional şi în activităţi comerciale de importuri de produse metalurgice din România.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta