Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 06 Decembrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

ANRE: Liberalizarea pieței energiei electrice a avut o influență de 1-2% în prețul final

Categorie stire Economic | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 24 Septembrie, 2013 | Nr. accesari stire 885 ori | Comentarii stire 0 comentarii

ANRE: Liberalizarea pieței energiei electrice a avut o influență de 1-2% în prețul final

Liberalizarea pieței energiei electrice începută în urmă cu un an a avut loc fără efecte negative importante, iar influența a fost de 1-2% în prețul final, a declarat, marți, la o conferință pe tema efectelor liberalizării pieței energiei asupra economiei președintele Autorității Naționale de reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileț.

În zona gazelor naturale, impactul a fost de 8% atât pentru consumatorii casnici cât și pentru cei industriali, a precizat președintele ANRE.

'Sperăm să avem și elemente pozitive, cum ar fi creșterea PIB și creșterea veniturilor la producători care vor duce, prin suprataxarea prevăzută de lege la venituri bugetare suplimentare care vor fi direcționate în zone de interes social, cum ar fi educația și sănătatea. Într-un an de zile se vor resimți și efectele benefice', a spus Havrileț.

Președintele ANRE a menționat etapele liberalizării pieței energiei electrice și gazelor naturale și a apreciat că noua etapă de dereglementare pe piața gazelor naturale de la 1 octombrie nu va avea un impact mai mare de 2% pentru consumatorii industriali și 1% pentru consumatorii casnici în prețul final, astfel că impactul pe întregul an 2013 va fi de 10% la consumatorii industriali și de 9% la consumatorii casnici.

La gazele naturale procedura este cea a convergenței prețurilor gazelor naturale din producția internă și gazelor naturale din import la acest moment raportul fiind de 1 la 2. Calendarul de liberalizare ar trebui să se încheie în decembrie 2014, dar dacă va exista încă o diferență semnificativă de preț între gazele naturale din producția internă și cele din import poate fi prelungit cu un an până în 2015.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta