Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 02 Februarie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

China, record de vânzări auto în 2013

Categorie stire Economic | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 09 Ianuarie, 2014 | Nr. accesari stire 2319 ori | Comentarii stire 0 comentarii

China, record de vânzări auto în 2013

Vânzările de autovehicule din China au urcat anul trecut cu 14%, la 21,98 milioane unităţi, cu creşteri importante pentru Toyota, General Motors şi Volkswagen, fiind pentru prima dată când livrările auto dintr-o ţară depăşesc 20 de milioane în cursul unui an.

Vânzările de autovehicule pentru pasageri, excluzând autobuzele şi maşinile comerciale, au urcat cu 16%, la 17,93 milioane, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor de Automobile din China, transmite Bloomberg.

Toţi marii producători auto străini au înregistrat recorduri de vânzări anul trecut în China.

General Motors a avut anul trecut în China vânzări în urcare cu 11%, la 3,16 milioane de autovehicule. China a devenit astfel cea mai mare piaţă pentru grupul american, care s-a bucurat timp de opt ani consecutivi de poziţia de cel mai mare producător auto străin din ţară.

Volkswagen va deveni probabil principalul concern străin de pe piaţa chineză pe baza datelor pentru anul trecut, care vor fi prezentate de grupul german în următoarele săptămâni. În primele 11 luni ale anului, Volkswagen a vândut 2,96 milioane de autovehicule în China în primele 11 luni ale anului trecut, depăşind recordul anual stabilit în 2012.

Ford, care a intrat mai târziu pe piaţa chineză, şi-a consolidat semnificativ poziţia în 2013 datorită succesului modelului Focus. Astfel, vânzările Ford în China au crescut cu 49% anul trecut, la 935.813 unităţi, cea mai bună evoluţie în rândul producătorilor străini, compania americană depăşind pentru prima dată Toyota.

Grupul japonez, lider global, a căzut pe locul 6 în rândul producătorilor străini din China. Toyota şi celelalte mărci nipone au reuşit o revenire după criza din 2012, când maşinile japoneze au fost boicotate de consumatorii chinezi din cauza unei dispute teritoriale între cele două ţări.

Astfel, vânzările Toyota în China au urcat anul trecut cu 9,2%, la 917.500 unităţi, iar compania anticipează livrări de peste 1,1 milioane autovehicule în acest an. Nissan şi Honda au înregistrat de asemenea creşteri.

Piaţa auto din China ar putea fi limitată în acest an de noi limite privind emisiile de gaze cu efect de seră. Ministrul chinez al Industriei a avertizat în luna decembrie că tot mai multe oraşe vor limita numărul de automobile vândute, pentru a se încadra în ţintele de reducere a poluării stabilite de guvernul central.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta