Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 06 Decembrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

În 2013 investițiile societăților franceze în România au fost de peste 7 miliarde de euro

Categorie stire Economic | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 10 Martie, 2014 | Nr. accesari stire 916 ori | Comentarii stire 0 comentarii

În 2013 investițiile societăților franceze în România au fost de peste 7 miliarde de euro

Investițiile societăților franceze în România au totalizat, anul trecut, peste șapte miliarde de euro, Franța fiind, de mai mulți ani, al patrulea investitor în România, după Olanda, Germania și Austria, a declarat, pentru AGERPRES, Dana Gruia Dufaut, managing partner Cabinet de Avocat Gruia Dufaut.

Acesta a declarat că, la finalul anului trecut, în România existau peste 7.600 de societăți cu capital francez. Marea majoritate a giganților francezi sunt deja prezenți în România.

"Interesul este unul constant în creștere, dacă ne referim doar la faptul că aproape 100 de societăți franceze au venit la București, la începutul lunii februarie, cu prilejul Forumului de afaceri Franța — Europa de Sud-Est, pentru a se informa despre oportunitățile de afaceri și pentru a-și găsi parteneri", a spus Dana Gruia Dufaut.

Potrivit acesteia, densitatea investițiilor franceze în România este cea mai mare din această parte a Europei. Franța ocupă locul IV în topul investitorilor străini și este al III-lea cel mai mare partener comercial al României. Interesul investitorilor este determinat de oportunitățile pieței, însă, în mod tradițional, cooperarea franco-română vizează sectoare precum producția de echipamente industriale, energie, transport, agricultură, telecom și IT, sectorul bancar și al asigurărilor, industrie și servicii.

Dana Gruia Dufaut susține că obiectivele generale ale investitorilor nu s-au schimbat. Aceștia vor să-și dezvolte un business pe piața locală, beneficiind de o protecție legală a investiției și să li se respecte și garanteze drepturile. Pe de alta parte, calculul în privința alegerii sau nu a unei țări depinde de strategia proprie a companiilor, și anume investiții greenfield, expansiune strategică, externalizare de servicii, subcontractare.

"La începutul activității noastre în România, în urmă cu mai bine de 22 de ani, mulți clienți mari erau interesați de privatizări, dar și de o implementare în România printr-o structură proprie (filială, sucursală, reprezentanță). Au fost anii implantării marilor grupuri franceze din industrie, din sectorul bancar, al serviciilor, al comerțului etc. România era curtată ca fiind, după Polonia, a 2-a cea mai mare piață din Estul Europei. Atuurile României de atunci au fost mâna de lucru ieftină, salariile mici, deschiderea spre alte zone / poziția geografică a României, mărimea pieței și apetitul românului pentru consum. Ultimii ani au produs mutații importante în gândirea investițională, astfel că pașii sunt calculați acum cu și mai mare precizie în termen de costuri, beneficiu, piață și cerere, atractivitate fiscală, dar și stabilitate legislativă", a spus Dana Gruia Dufaut.

În opinia reprezentantului casei de avocatură, România continuă să prezinte interes, chiar dacă concurența cu țările din jur este mai mare. Domeniile cu potențial investițional sunt variate: energie, agricultură, IT, mediu, turism, servicii.

"Investițiile în domeniul energiei regenerabile au fost masive în ultimii ani și încă există potențial investițional în România, având în vedere impactul schimbărilor climatice și sumele puse în joc. Legislația este însă una complexă, iar reducerea numărului de certificate verzi acordate producătorilor a diminuat momentan ritmul din anii trecuți, însă investițiile în domeniu continuă. România are apoi un potențial semnificativ în ce privește sectorul IT, datorită unei mâini de lucru înalt calificate și facilităților fiscale, respectiv scutirea angajaților în domeniu de la plata impozitului pe venit. Pe agricultură se poate miza cu încredere, prețurile sunt mici pentru achiziția de teren de calitate și potențialul e mare. Există însă anumite riscuri legate de valabilitatea titlurilor de proprietate a terenurilor agricole și de aceea este necesar ca investitorii străini să aibă alături de ei profesioniști și buni cunoscători ai pieței atunci când vin în Romania. Este un aspect pe care insist când le vorbesc investitorilor francezi", a mai declarat Dana Gruia Dufaut.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta