Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 19 Aprilie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Energia şi agricultura - duo-ul care va transforma România într-o ţară dezvoltată

Categorie stire Economic | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 22 Octombrie, 2014 | Nr. accesari stire 5716 ori | Comentarii stire 2 comentarii

Energia şi agricultura - duo-ul care va transforma România într-o ţară dezvoltată

Guvernul are ca ţintă să ajungă la o creştere economică pe termen mediu de 5%-6% pe an, prin menţinerea disciplinei fiscale, astfel încât România să recupereze decalajele faţă de alte state europene, a declarat marţi ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu.

Premierul Victor Ponta aprecia: “Este foarte important să continuăm reformele structurale și poate cea mai reușită în România și un bun exemplu pentru restul regiunii este reforma din sectorul energiei. Independența energetică este fără îndoială cea mai importantă luptă de câștigat. Cred că cea mai eficientă armă a Rusiei este energia, iar cât timp România și țările din regiune sunt independente energetic, vom continua să creștem și să oferim prosperitate, stabilitate și predictibilitate pentru regiune.”

Cele 2 sectoare cheie ale dezvoltării durabile pe termen mediu a României sunt reprezentate, fără univoc, de exploatarea propriilor resurse de energie în paralel cu reforma rapidă a agriculturii şi economiei rurale româneşti, dată fiind necesitatea integrării cu succes în economia rurală europeană.

Modelul european de agricultură se bazează pe un sector competitiv, orientat spre piaţă, îndeplinind, totodată, şi alte funcţii publice, cum ar fi protejarea mediului înconjurător, oferirea unor aşezari rezidenţiale mai convenabile pentru populaţia din spaţiul rural, precum şi integrarea agriculturii cu mediul înconjurător.

Cu alte cuvinte, explorarea şi exploatarea resurselor naturale ale solului, în deplină conformitate cu normele metodologice europene de protecţie a mediului şi dezvoltarea integrată a economiei rurale nu se exclud, ci se completează, fiind vectori esenţiali ai dezvoltării durabile a României.

În plus, proiectele de achiziție a datelor geofizice au fost încadrate ca având impact nesemnificativ asupra mediului. Nu poluează apa, aerul, nu afectează proprietățile private, nu defrișează și sunt foarte stricte în ceea ce privește siguranța lucrărilor din teren.

Premierul României, Victor Ponta s-a arătat încrezător că, pe baza noilor investiţii şi în larg, și pe uscat, cu resurse convenționale, în maxim cinci ani, ţara noastră va ajunge să fie independentă energetic.



share - facebook    share - twitter
Fly a postat: Miercuri, 22 Octombrie, 2014, 20:17 urmatorul comentariu:
Prosperitatea vine daca pleaca si basescu si ponta
Claudia a postat: Miercuri, 22 Octombrie, 2014, 19:43 urmatorul comentariu:
Sa bat in lemn, sper sa aiba Ponta dreptate si urmatorii 5 ani chiar sa aduca prosperitate, daca pleaca si Base poate avem o sansa.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta