Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 02 Februarie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Profesorul de drept constituţional

Categorie stire Editorial | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 08 Februarie, 2012 | Nr. accesari stire 2678 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Profesorul de drept constituţional

În intreaga mea viaţă şi carieră am avut un respect deosebit pentru profesorii din facultate, aceşti oameni deosebiţi care prin pregătirea şi competenţa lor profesională erau nişte exemple pentru noi studenţii, erau nişte „capacităţi intelectuale” pe care oricine îi putea lua ca exemplu atât înainte de 1989 cât şi după această dată.

Nu degeaba îi puteai vedea la diferite simpozioane, colocvii, conferinţe naţionale sau internaţionale sau ca şefi de lucrări ori pe diferite proiecte. Prin competenţa lor profesională, aceste capacităţi intelectuale parcă te îndemnau să vrei să fii ca ei şi să vrei să urci cât mai sus pe scara valorilor societăţii. Atât în vremea aceea cât şi în prezent valoarea morală a unui OM se măsura tocmai prin modul în care acesta făcea ceeace spunea, prin concordaţa dintre vorbă şi faptă în toate situaţiile.

Îmi amintesc şi acum cu nostalgie şi cu „drag” de sesiunile de examen de la facultate, de cele  trei sau patru zile înainte de examene când eram în stare să nu dormim numai să putem parcurge întreaga materie care ne era indicată pentru examenul respectiv. Şi ce bucuroşi eram când la ieşirea din sală radiam de bucurie pentru o notă mare pe care o primeam de la profesorul examinator.

Pe vremea aceea nu ţin minte să fi întâlnit vreun profesor universitar care spunea una şi făcea alta, aşa cum am putut vedea în ultimii ani la expremierul EMIL BOC care, cu toate că se lăuda că era profesor de drept constituţional, nu ţinea cont aproape de nici o lege sau hotărâre a Curţii Constituţionale. Ştia una şi bună, era bine sau rău, toată lumea trebuia să facă aşa cum gândea sau hotăra el sau preşedintele Băsescu. Chiar dacă i se demonstra că nu face bine nerespectând diferitele Hotărâri, nu ţinea cont de nimic şi tocmai de asta, atât ţara cât şi el a ajuns unde a ajuns. Bine că a plecat!

Mă bucur că nu l-am avut profesor la nici o facultate pentru că ajungeam să am şi eu o aşa gândire. Mă bucur că toţii profesorii universitari prin „mâna cărora am trecut” nu erau aşa ci erau nişte capacităţi intelectuale demne de tot respectul. Mă bucur că sunt la ora actuală puţini profesori universitari care gândesc şi acţionează ca domnul EMIL BOC pentru care legea nu are nici o valoare, şi aceasta domnia sa a demonstrat-o de atâtea ori.

Stau de multe ori şi mă gândesc: „……Oare cum se mai prezintă acum, după ce nu mai este prim ministru, domnul BOC în faţa studenţilor cărora să le vorbească de legea care trebuie respectată şi nu comentată, despre legea care stă la baza oricărei activităţi intelectuale sau de concepţie, despre constituţia României şi rolul ei în bunul mers al societăţii etc.” Şi acest lucru tocmai în unul dintre cele mai mari şi mai bune Centre universitare ale României, Clujul!

Răspunsul vă las pe d-voastră să-l găsiţi! Oricum trebuie să ai un mare tupeu ca să vorbeşti tinerei generaţii de studenţi despre ceva ce tu nu ai respectat şi ai demonstrat că vrei să respecţi indiferent de situaţie! Ce părere aveţi?

S-auzim numai de bine!

Gheorghe Suciushare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta