Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 08 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Şi totuşi...se poate!

Categorie stire Editorial | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 07 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 1925 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Şi totuşi...se poate!

Ne întrebăm adesea, în acest context de criză care parcă nu se mai sfârşeşte, de unde mai poate veni dezvoltarea României. Statisticile, reprezentând situaţia diverselor domenii socio-economice  din ţara noastră, nu ne îndreptăţesc la o perspectivă optimistă. Contextul internaţional, care a jucat un rol major întotdeauna în ceea ce priveşte progresul României,reflectă şi el un pesimism aproape ubicuu. Şi atunci, de unde va mai putea veni impulsul pentru modernizarea acestei ţări? Pe ce se va putea baza mult râvnita creştere economică ? 

Diaspora, care în anii buni de creştere economică, trimitea în ţară sume considerabile ce se reflectau în produsul intern brut, abia dacă mai poate trimite celor din ţară  sume de subzistenţă. Sunt tot mai mulţi românii din străinătate care  îngroaşă rândurile şomerilor şi asistaţilor social. Dacă priivim astfel lucrurile, am putea spune că zarurile sunt aruncate şi că nu mai pot exista soluţii de ieşire din marasm. Însă, ca întotdeauna, societatea este mult mai complexă decât apare la o primă impresie. Cred că tocmai în  nuanţele care se degajă, la o analiză mai atentă, trebuie să ne punem speranţe. În ceea ce priveşte realităţile din diaspora, nu demult am fost impresionat să aflu, graţie articolelor din săptămânalul românesc din Italia –Gazeta Românească-, ştiri îmbucurătoare în ceea ce i priveşte pe unii români care trăiesc şi muncesc acolo. Astfel, anul acesta un român, Florin Simon, a primit premiul ,,întreprinzătorul anului”, în cadrul unei competiţii organizate de o cunoscută societate internaţională de transfer de bani, competiţie destinată oamenilor de afaceri imigranţi în Peninsulă.Aşa cum aflăm din revista sus menţionată, concursul a urmărit selectarea şi premierea imigranţilor care au reuşit să şi creeze afaceri de succes în Italia, în diverse domenii de activitate. Să ne amintim şi faptul că în 2010, românca Elena Cristina Toma a primit un alt premiu important la categoria,,tineri intreprinzători”, dezvoltând afaceri în sectorul modei în Milano sau că  în anul următor, un alt român, Nelu Mega, a câştigat premiul la secţiunea ,,creşterea profitului”.

Nu putem încheia această prezentare a unor români care au reuşit în Peninsulă, fără a l  menţiona şi pe Ovidiu Burduşa, care în prezent este co-proprietarul unui hotel din Piazza di Spagna din Roma.Toate aceste exemple-dar suntem convinşi că mai există sute sau poate mii de astfel de cazuri de succes-reflectă un adevăr simplu, anume că într o societate concurenţială poţi reuşi dacă perseverezi şi te dedici muncii pe care o realizezi. Uitându mă la aceşti români, parcă nu mai sunt  aşa de pesimist, sunt tentat să mai sper şi să cred că mai există soluţii, dar şi că mai există persoane capabile să le implementeze. Să fie cei care au reuşit în diaspora soluţia majoră  pentru dezvoltarea României? Poate nu în totalitate, dar sunt convins că multe din soluţiile din viaţa de zi cu zi pot veni de la aceştia..

Antoniu Martinshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta