Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 08 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Confuzia stăpîneşte România

Categorie stire Editorial | Autor stire Ady | Data publicare Luni, 21 Octombrie, 2013 | Nr. accesari stire 1637 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Confuzia stăpîneşte România

Pe vremea lui Ceauşescu, cînd generaţia mea era mai tînără, spuneam în bătaie de joc faţă de marile realizări ale regimului comunist că din "greşeală în greşeală ne îndreptăm spre victoria finală". Zicere care i se poate aplica întru totul şi lui Boculeţ-Ponta.

Iată cum nerespectarea promisiunilor electorale vine peste Boculeţ-Ponta ca un bumerang. Protestele tot mai îndîrjite împotriva Roşiei Montane, împotriva extracţiei gazelor de şist au culminat săptămîna care a trecut cu atacarea maşinii ministrului Culturii. Se pare că abia atuncii Boculeţ-Ponta s-a speriat şi a început să realizeze ceea ce face. Cu mânie proletară Boculeţ-Ponta a cerut organelor de ordine să ia mpsuri ferme împotriva celor care calcă "linia roşie". Dacă era el în locul ministrului Culturii?... Da, Boculeţ-Ponta s-a speriat foarte tare.

Ciudat este că politicienii români - inclusiv acest nimeni care este Boculeţ-Ponta - sunt consecvenţi în ceea ce fac, merg pînă la capăt, numai atunci cînd iau o măsură împotriva poporului care i-a ales şi i-a trimis în funcţiile pe care le ocupă. USL-ul a ajuns la putere în primul rînd din dorinţa românilor care doreau să scape de Băsescu. N-am scăpat de Băsescu. Va trebui să-l mai suportăm un an. USL-ul a ajuns la putere spunînd Roşiei Montane şi gazelor de şist NU! Iată că Boculeţ-Ponta nu-şi respectă promisiunile. USL-ul a ajuns la putere promiţînd că va remedia nedreptăţile regimului Băsescu - Boc. De pildă, rediscutarea în parlament a legii pensiilor, ca să dau primul exemplu care-mi vine în minte. A trecut un an şi jumătate de guvernare şi nici vorbă de discutarea legii pensiilor. Şi exemplele pot continua la nesfîrşit.

Ca o ceaţă groasă confuzia s-a întins peste întreaga societate românească. Nimeni, cu adevărat, nu mai înţelege nimic. De ce i-am votat pe ăştia dacă ei nu respectă nimic din ceea ce au promis? Cu responsabilitate, cu înţelepciune, Crin Antonescu spunea despre Roşia Montană şi despre gazele de şist că nu e momentul să fie abordate aceste subiecte. Cine să-l audă? Papagalul de Boculeţ-Ponta?

Dumitru Toma



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta