Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 07 Octombrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Justiţie funcţională - garanţia credibilităţii României

Categorie stire Editorial | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 21 Noiembrie, 2014 | Nr. accesari stire 3831 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Justiţie funcţională - garanţia credibilităţii României

       Fără îndoială, pentru a avea o politică externă şi o imagine bine articulată în exterior, o ţară are nevoie de o politică internă coerentă: fie că vorbim de consecvenţă în abordarea unor proiecte strategice - educaţie, sănătate, energie -, fie că ne referim la predictibilitatea măsurilor din sectorul fiscal. La acestea am adăuga, pentru a avea o abordare aproape exhaustivă, şi domeniul justiţiei. Acesta reprezintă şi în cazul României o componentă fundamentală, cu atât mai mult cu cât ţara noastră a cunoscut fenomenul de mare corupţie.

      Nu –i poţi cere cuiva să vină să investească în România dacă nu-i asiguri şanse corecte în competiţia economică şi predictibilitate legislativă. În ultima perioadă, România a primit numeroase semnale , de la cele mai importante cancelarii occidentale, în care s-a subliniat importanţa funcţionării actului de justiţie, ca o premisă a statului de drept şi a dezvoltării economice.

    Din perspectiva instrumentării marilor dosare de corupţie, recentul interviu  acordat de Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA, pentru ziare.com, este extrem de relevant. Kovesi subliniază că DNA -ul va continua să acţioneze în acelaşi ritm  cu care ne-a obişnuit în ultimul timp. Referitor la instrumentarea dosarului Microsoft, Kovesi a precizat că ancheta a fost una românească, DNA beneficiind  de colaborarea Serviciului Român de Informaţii, care este principalul partener în ceea ce priveşte furnizarea de informaţii legate de faptele de corupţie.

    Trebuie să remarcăm faptul că, aşa cum arăta şi procurorul-şef al DNA, în ultimul timp a crescut semnificativ încrederea populaţiei în instituţiile abilitate să desfăşoare lupta cu corupţia la nivel înalt.  Doar într-o ţară unde justiţia îşi poate desfăşura nestingherită activitatea şi nimeni nu este mai presus de lege, celelalte domenii ale societăţii pot funcţiona la parametrii optimi. Este ceea ce îşi doreşte orice cetăţean corect şi responsabil pentru ţara şi comunitatea în care trăieşte.

Antoniu Martinshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta