Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 01 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Intel-cea de-a treia generaţie de procesoare Intel Core

Categorie stire Generale | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 08 Mai, 2012 | Nr. accesari stire 8579 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Intel-cea de-a treia generaţie de procesoare Intel Core

Intel Corporation a anunţat cea de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel Core, care oferă o performanţă vizuală îmbunătăţită pentru gameri, entuziaştii din domeniul media şi ceilalţi utilizatori. Disponibile în sisteme desktop high-end, laptopuri şi sisteme all-in-one, noile procesoare Quad-Core sunt primele din lume ce folosesc tranzistori 3D pe 22nm.

Combinaţia dintre tranzistorul 3D al Intel şi îmbunătăţirile arhitecturale ajută la creşterea performanţei graficii 3D şi a procesării HD, noile modele fiind aproape de două ori mai performante comparativ cu vechea generaţie de procesoare. Ca urmare a performanţei grafice, activităţi precum editarea foto-video, navigarea pe Internet, vizionarea de videoclipuri HD sau gaming-ul sunt mai rapide, mai precise şi par mai reale. Cu o performanţă cu 20% mai mare şi noi tehnologii care să crească volumul datelor utilizate, noile procesoare cresc leadership-ul Intel în performanţă.

Intel Core generatia a treia

În următoarele luni, şi alte versiuni ale celei de-a treia generaţii a gamei de procesoare Intel Core vor fi disponibile pentru dispozitive precum Ultrabook™, serverele şi sistemele inteligente din retail, domeniul medical şi alte industrii.

"Ce-a de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel Core a fost creată pentru a oferi noi experienţe. Inginerii noştri ne-au depăşit aşteptările prin dublarea performanţei media şi grafice, odată cu cele mai bune procesoare construite până acum de noi, ceea ce înseamnă o exprienţă vizuală incredibilă pentru noile sisteme all-in-one şi Ultrabook™. Totul a fost posibil prin combinarea procesului de producţie Intel cu dorinţa noastră de a continua să inovăm computing-ul”, declarat Kirk Skaugen, Vicepreşedinte şi General Manager al Intel PC Client Group.

“Tick-Plus” – Avantajul Intel

Performanţa crescută a noilor procesoare se datorează structurii inovatoare tridimensionale ale noilor tranzistori Intel. Până astăzi, computerele, serverele şi alte device-uri au folosit numai tranzistorii planari bidimensionali. Adăugarea tranzistorilor a unei a treia dimensiuni permite Intel să crească densitatea acestora şi să aducă noi capabilităţi fiecărui milimetru pătrat. Intel a reinventat tranzistorul şi a oferit o combinaţie fără precedent de performanţă şi eficienţă energetică, susţinând astfel ritmul avansului tehnologic şi evoluţia Legii lui Moore pentru următorii ani.

Inginerii Intel au reproiectat arhitectura grafică Intel Core, pentru a oferi o experienţă vizuală îmbunătăţită. Schimbarea arhitecturii procesorului concomitent cu micşorarea tranzistorilor reprezintă accelerarea modelului “tick-tock” Intel. Anterior, compania a adoptat un model “tick-tock” strict, prin care un nou proces de fabricare a fost introdus într-un an (“tick”) şi arhitectura procesorului (“tock”) a fost modificată în următorul. Abilitatea de accelera procesul şi de a schimba atât arhitectura procesorului, cât şi procesul de fabricaţie a fost posibilă deoarece Intel este una dintre puţinele companii care concepe şi fabrică procesoarele, metodă numită Integrated Device Manufacturing.

Experienţă vizuală şi de gaming

Cea de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel Core cu grafică Intel® HD 4000 oferă o performanţă de două ori mai mare a graficii 3D comparativ cu generaţiile anterioare de procesoare, aducând experienţe noi de gaming prin mai multe detalii şi rezoluţii crescute. Grafica Intel® HD 4000 suportă Microsoft* DirectX11, OpenGL 3.1 şi OpenCL 1.1.

“Capabilităţile graficii 3D ale celei de-a treia generaţii a gamei de procesoare Intel Core reprezintă un pas major pentru gaming. Gamerii vor fi încântaţi să joace viitorul DOTA 2 pe grafica Intel HD Graphics 4000”, a declarat Gabe Newell, co-fondator şi managing director al Valve Software, unul dintre cei mai importanţi furnizori de jocuri online.

O experienţă vizuală uimitoare înseamnă mai mult decât gaming. Sectorul de video online continuă să crească foarte mult şi urmează să cuprindă jumătate din traficul pe Internet din acest an.** Cheia de a face un videoclip amuzant este de a-l posta online pentru a fi vizionat de prieteni şi familie. Cu ajutorul tehnologiei Intel®Quick Sync Video 2.0 încorporate de noile procesoare, utilizatorii pot realiza conversii video de două ori mai rapid decât procesoarele de anul trecut şi de 23 de ori mai repede decât PC-urile mai vechi de trei ani.

Experienţe, securizate. Platformă, consolidată.

Cea de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel Core conţine şi funcţii de securitate, inclusiv Intel® Secure Key şi Intel® OS Guard pentru a proteja datele personale şi cele de identitate. Intel Secure Key constă într-un generator care creează o serie de numere aleatorii pentru a întări algoritmii de criptare. Intel OS Guard ajută la protejarea împotriva atacurilor hackerilor care vizează sistemul de lucru. Aceste două funcţii sunt adăugate capabilităţilor deja existente, precum Intel®Identity Protection Technology (Intel® IPT) şi Intel®Anti-Theft technology (Intel® AT) care fac din platformele Intel unele dintre cele mai sigure din industrie. Atunci când sunt cuplate cu chipsetul Intel® Series 7, noile procesoare cu Intel IPT pot face ca o porţiune din ecran să fie de necitit pentru spyware cu aplicaţia “protected transaction display”, care ajută la prevenirea obţinerii de către hackeri a datelor necesare pentru a fura identităţi.

Platformele bazate pe cea de-a treia generaţia a gamei de procesoare Intel Core oferă o viteză de transfer mai mare cu ajutorul portului USB 3.0 integrat în platforma Series 7 Platform Controller Hub (PCH) şi PCI Express 3.0 integrat de procesor. Aceste tehnologii I/O de viitoare generaţie permit un flux mare de date, minimizând orice înterupere a activităţii PC-ului.

Disponibilitate

Sistemele bazate pe cea de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel Core vor fi disponibile începând cu această lună. Procesoarele vor fi de asemenea disponibile din această lună în retailul online şi clasic, dar şi în reţelele reseller-ilor. Versuni adiţionale ale celei de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel Core pentru servere, sisteme inteligente din retail, sisteme Ultrabook™, domeniul medical şi alte industrii, vor fi disponibile în lunile care urmează.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta