Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 08 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Conform deciziei CSAT România va contribui financiar la reconstrucţia Afganistanului

Categorie stire Generale | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 26 Iunie, 2012 | Nr. accesari stire 9340 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Conform deciziei CSAT România va contribui financiar la reconstrucţia Afganistanului

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat, în şedinţa de luni, ca România să contribuie financiar la instruirea, echiparea, finanţarea şi dezvoltarea capabilităţilor Forţelor Naţionale Afgane de Securitate cu 500.000 de dolari anual în intervalul 2015 - 2017.

"O altă temă importantă pe agenda şedinţei CSAT s-a referit la implicarea României în eforturile comunităţii internaţionale de reconstrucţie a Afganistanului. În cadrul acestui proces, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat ca România să contribuie financiar la instruirea, echiparea, finanţarea şi dezvoltarea capabilităţilor Forţelor Naţionale Afgane de Securitate anual cu 500.000 de dolari americani, pentru intervalul 2015 - 2017, aceasta fiind contribuţia financiară minimă, stabilită în urma analizei costurilor financiare asumate de partea română", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Traian Băsescu preciza, la Summitul NATO de la Chicago de la sfârşitul lunii mai, că România va contribui financiar pentru securitatea afgană, fără să precizeze însă suma. "În ceea ce priveşte contribuţiile financiare, parte din state şi-au anunţat contribuţiile. România nu şi-a anunţat contribuţia şi nici de-a lungul desfăşurării Summitului, urmând ca acest lucru să-l definitivăm în perioada următoare. Ce vă pot spune este că se au în vedere contribuţii care ţin cont şi de ce au făcut statele până acum. Statele cu contribuţii mari în efective, în trupe, în misiuni desfăşurate în Afganistan îşi pot permite anunţarea unor contribuţii financiare mai mici, pentru perioada 2015 - 2018", a declarat Băsescu, la întoarcerea de la Summitul NATO.

Ministrul de Externe, Andrei Marga, prezent şi el la Summitul de la Chicago, preciza că, potrivit calculelor preliminare, România ar putea contribui cu 500.000 de dolari pentru susţinerea forţelor de securitate afgane după retragerea trupelor NATO. "România are la această oră o decizie preliminară de a interveni cu 500.000 de dolari. Aceasta a fost repartizată până la această oră, dar aceste cifre trebuie luate în mişcare. Nu vreau să considerăm că sunt finale, este clar că depinde şi de nevoile care vor apărea. La această oră, acesta a fost calculul pentru România, făcut de centrul Alianţei, de la Bruxelles", a declarat Marga, la acea dată.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta