Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 08 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Ioan Rus: România a îndeplinit toate condiţiile pentru aderarea la spaţiul Schengen

Categorie stire Generale | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 18 Iulie, 2012 | Nr. accesari stire 9256 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Ioan Rus: România a îndeplinit toate condiţiile pentru aderarea la spaţiul Schengen

România a îndeplinit toate condiţiile pentru aderarea la spaţiul Schengen, a afirmat ministrul Administraţiei şi Internelor (MAI), Ioan Rus, cu ocazia întrevederii avute, marţi, cu omologul său portughez, Miguel Macedo.

"Avem cea mai modernă frontieră, asigurată de specialişti foarte bine pregătiţi şi echipamente performante. Sperăm ca la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne din septembrie să avem o decizie favorabilă cu privire la acest dosar. Aderarea României la spaţiul Schengen nu este apanajul unui partid politic, ci dreptul cetăţenilor români", a declarat Ioan Rus la întâlnirea de lucru cu ministrul Administraţiei Interne din Republica Portugheză, Miguel Macedo, la care a fost luat în discuţie subiectul aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, potrivit unui comunicat al MAI.

În replică, oficialul portughez a precizat că ţara sa sprijină fără echivoc aderarea României la spaţiul Schengen şi va susţine o decizie în acest sens la Consiliul JAI din luna septembrie.

În continuarea discuţiilor, ministrul portughez le-a mulţumit autorităţilor române pentru decizia acreditării unui ataşat de afaceri interne în Portugalia, o soluţie adecvată pentru prevenirea infracţionalităţii şi pentru întărirea excelentei cooperări dintre cele două state.

Ioan Rus a apreciat ca oportună completarea cadrului juridic bilateral, prin încheierea unui acord româno-portughez de cooperare în combaterea criminalităţii organizate, a traficului ilicit de stupefiante, substanţe psihotrope şi precursori, a terorismului şi a altor infracţiuni grave, ce constituie un element important în dezvoltarea cooperării. El şi-a exprimat speranţa ca acest acord să fie semnat până la sfârşitul anului în curs.

Întrevederea s-a încheiat prin aprecierea de către cei doi oficiali a cooperării foarte bune dintre cele două ministere, se mai arată în comunicat.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, însoţit de şeful Departamentului Schengen, Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale, chestor-şef de poliţie Marian Tutilescu, efectuează, de luni până joi, o vizită de lucru în Portugalia şi Franţa, în contextul mai larg al aprofundării relaţiilor bilaterale pe componenta afaceri europene, dar şi din perspectiva aderării României la Spaţiul Schengen.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta