Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 07 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Ce conţine de fapt un hot dog? Lista de ingrediente care te-ar putea determina să nu-l mai mănânci.

Categorie stire Generale | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 20 Iulie, 2012 | Nr. accesari stire 22152 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Ce conţine de fapt un hot dog? Lista de ingrediente care te-ar putea determina să nu-l mai mănânci.

Hot dog-ul este un aliment extrem de îndrăgit în întreaga lume, iar industria acestui tip de mâncare se dezvoltă. Însă nu toată lumea ştie exact ce conţine un hot dog, iar adevărul i-ar putea determina pe mulţi să renunţe la plăcerea de a-l mânca.

Într-o fabrică de hot dog, tone de carne de porc sunt amestecate în vase uriaşe de metal cu zeama care rezultă după ce carcasele de pui sunt presate pe grătare de metal şi amestecate cu apă. Rezultatul este amestecat cu conservaţi pudră, arome, colorant, apoi scufundat în apă, înainte de a fi introdus în membrane de plastic pentru a fi preparat şi ambalat, scrie dailymail.co.uk.

Originar din Frankfurt, Germania, hot dog-ul era la început un cârnat de porc servit cu pâine. Imigranţi germani au susţinut ulterior că au introdus gustarea în America în secolul XIX, devenind alimentul procesat de astăzi.

Oricât de gustos ar fi, hot dog-ul nu este însă benefic pentru sănătate. S-a demonstrat ştiinţific că hot dog-ul creşte riscul de cancer la intestine.

Fondul pentru Cercetarea Cancerului recomandă oamenilor să evite sau să reducă consumul de carne procesată.

Ce conţine un hot dog:

    * carne

De obicei, hot dog-ul este preparat din resturi de carne de porc (bucăţile care rămân după ce carnea şi slănina au fost îndepărtate de pe oase), la care se adaugă pui sau curcan. Această carne este amestecată cu apă, conservanţi, arome şi coloranţi.

Însă unele varietăţi de hot dog conţin foarte puţină carne. În schimb, conţin până la 64% carne recuperată mecanic (pasta care rezultă după ce o carcasă este introdusă într-o presă metalică şi amestecată cu apă). Carnea rezultată din acest proces este de zece ori mai ieftină decât cea obişnuită.

    * apă

Apa este adăugată pentru a obţine consistenţa necesară pentru introducerea pastei în membrană.

    * amidon

De obicei, hot dog-ul conţine amidon de cartof, făină de grâu sau pesmet amestecat cu sare. Amidonul conferă mai mult volum hot dog-ului. De asemenea, leagă compoziţia şi face ca aceasta să fie mai plăcută pe limbă.

    * sare

Hot dog-ul conţine aproximativ 2% sare, ceea ce înseamnă că intră în categoria aimentelor cu nivel ridicat, iar consumat în exces poate creşte riscul de hipertensiune arterială, infarct şi boli de inimă.

Un singur hot dog de 35 de grame conţine până la 0,6 grame de sare, o zecime din cantitatea recomandată zilnic pentru un adult.

    * proteină din lapte

Proteinele din lapte ajută la legarea compoziţiei din hot dog. Nu prezintă niciun risc pentru sănătate. Unii producători folosesc proteină din soia, care poate, de asemenea, să confere volum produsului.

    * E250 - nitrit de sodiu

Nitritul de sodiu este adăugat pentru a împiedica schimbarea culorii hot dog-ului, însă se crede că determină creşterea riscului de cancer.

Un studiu global a arătat că persoanele care consumă regulat 50 de grame de carne procesată pe zi (echivalentul unui hot dog şi jumătate) au un risc crescut cu 20% de a se îmbolnăvi de cancer.

    * arome

Conform legii, nu este obligatoriu ca pe ambalajul de hot dog să scrie ce arome sunt folosite. Mulţi producători folosesc arome artificiale de fum, ierburi, condimente, ţelină şi pudră de usturoi.

    * E451 - trifosfaţi de potasiu şi sodiu

Sunt săruri produse sintetic, ce acţionează ca stabilizatori, emulsii. Dau hot dog-ului o textură fermă şi permit uleiurilor şi grăsimilor să se amestece cu apa. E451 este folosit şi în detergenţi.

    * E452 - polifosfaţi

Sunt emulsificatori şi stabilizatori, îmbunătăţind textura hot dog-ului şi împiedicând râncezirea. Ajută şi la prevenirea bacteriilor care provoacă toxiinfecţii alimentare. Nu există nicio evidenţă a riscului pentru sănătate.

    * E301 - ascorbat de sodiu

Este o formă de vitamina C care împiedică pierderea culorii. În doze mici nu prezintă niciun pericol pentru sănătate, însă în doze mari poate provoca iritaţii ale pielii.

    * E120 - carmin

Este un colorant care se găseşte în iaurturi, rujuri, glazură şi poate provoca reacţii alergice sau chiar şoc anafilactic la unele persoane.

    * E160c - extract de ardei iute

Este un colorant natural produs din ardei iuţi indieni.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta