Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 03 Decembrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Primul medicament genic, comercializat în Europa la jumătatea anului 2013

Categorie stire Generale | Autor stire Lit | Data publicare Marti, 06 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 872 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Primul medicament genic, comercializat în Europa la jumătatea anului 2013

Compania farmaceutică olandeză uniQure a anunţat, luni, că va lansa pe piaţă, în vara anului 2013, primul medicament genic aprobat în Europa, susţinând, totodată, că se aşteaptă la o dezvoltare importantă a acestui tip de tratament în viitor.


Aprobat pe 25 octombrie de Comisia Europeană, medicamentul Glybera este destinat tratării deficitului de lipoproteine lipaza (LPLD), o boală rară a metabolismului. El va fi primul tratament genic aprobat spre vânzare în Europa şi în America de Nord, afirmă reprezentanţii companiei uniQure.


"Acum că Glybera a fost aprobat, credem că terapia genică se află în zorii unei perioade de creştere rapidă, asemănătoare cu dezvoltarea pieţei anticorpilor din deceniul precedent", a declarat directorul general al companiei olandeze, Jörn Aldag, într-un comunicat.


"Primele vânzări ale medicamentului Glybera sunt aşteptate pentru vara anului 2013", au afirmat reprezentanţii aceleiaşi companii.


Firma olandeză susţine că lucrează în prezent la o serie de medicamente genice pentru a vindeca hemofilia de tipul B şi maladia Parkinson.


Terapia genică - ce şi-a făcut intrarea pe scena medicală spre sfârşitul anilor '90 - constă în inserarea în genom a unei copii normale a genei care lipseşte. Cercetările au avut până în prezent puţin succes, tratamentele declanşând uneori reacţii neaşteptate din partea sistemului imunitar.


Aceste tratamente au întâmpinat încă de la bun început dificultăţi în obţinerea aprobărilor de la autorităţile de reglementare din Occident, însă un medicament de acest tip, creat pentru a lupta contra mai multor tipuri de cancer, a fost aprobat în China în anul 2003.


Glybera vindecă LPLD, o boală care afectează 1-2 persoane dintr-un milion şi afectează capacitatea de a metaboliza anumite particule de grăsime din sânge.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
ACUMA LA TV 11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta