Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 03 Decembrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Schimbările climatice, o problemă etică similară sclavagismului”, susţine un specialist NASA

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Sambata, 07 Aprilie, 2012 | Nr. accesari stire 28257 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Schimbările climatice, o problemă etică similară sclavagismului”, susţine un specialist NASA

Profesorul Jim Hansen, unul dintre cei mai apreciaţi experţi ai NASA în domeniul schimbărilor climatice, afirmă că prevenirea celor mai dăunătoare consecinţe ale schimbărilor climatice provocate de om reprezintă „o problemă morală imensă”, la fel de importantă ca desfiinţarea sclavagismului.

Hansen susţine că a lăsa moştenire generaţiilor următoare urmările devastatoare şi costisitoare ale schimbărilor climatice reprezintă un act de nedreptate faţă de generaţiile viitoare.

Săptămâna viitoare, profesorului Hansen îi va fi decernată prestigioasa Medalie Edinburgh ca recunoaştere a meritelor sale în progresul ştiinţei. Hansen va pleda în discursul de acceptare pentru taxarea la nivel global a emisiilor de carbon.

„Prin comportamentul nostru actual creăm posibilitatea ca generaţiile viitoare să moştenească un sistem climatic ce poate scăpa de sub controlul omenirii. Este o situaţie de urgenţă: putem vedea ce este la orizont, efectele de peste câteva decenii asupra ecosistemelor, asupra nivelului oceanului planetar şi asupra ritmului extincţiei speciilor”, a declarat Hansen. Cercetătorul afirmă că omenirea se va confrunta în mod repetat cu dezastre naturale care vor afecta zone extinse ale planetei.

Hansen susţine că generaţiile actuale au o datorie morală faţă de copiii şi nepoţii lor şi că trebuie luate măsuri cât mai repede. „Părinţii noştri nu ştiau că sunt sursa unei probleme pentru generaţiile viitoare, dar noi nu ne mai permitem să ne prefacem că nu ştim ce facem. Ştiinţa e limpede precum cristalul. Înţelegem ciclul carbonului, ştim că dioxidul de carbon pe care îl emitem în aer va rămâne la suprafaţă pentru milenii. Istoria Pământului ne spune că există o limită a emisiilor de carbon care, odată depăşită, aduce consecinţe devastatoare pentru generaţiile următoare. Nu putem pretinde că nu ştim asta”, pledează Hansen.

Cercetătorul susţine că propunerea sa de implementare a unei taxe globale pe emisiile de carbon se bazează pe cele mai recente analize ale nivelului dioxidului de carbon din atmosferă şi ale efectelor acestui gaz asupra temperaturilor globale şi a climei. Într-o lucrare semnată de alţi 17 experţi, Hansen descrie ca nevoi urgente o reducere imediată a emisiilor de CO2 cu 6% şi o creştere masivă a suprafeţelor împădurite, pentru a evita schimbări climatice catastrofale până la finalul acestui secol.

„Această problemă nu poate fi rezolvată prin schimbări individuale, este nevoie de creşterea costului emisiilor de carbon la nivel mondial. Nu putem doar să spunem «schimbările climatice sunt o problemă» şi apoi să lăsăm asta în sarcina politicienilor. Este evident că aceştia se află sub influenţa actorilor din industria combustibililor fosili şi că soluţiile pe care ei le prezintă nu sunt de fapt soluţii. Acesta este adevărul”, a concluzionat Hansen.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
ACUMA LA TV 11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta