Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 01 Octombrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Un nou experiment sugerează că timpul petrecut în spaţiul cosmic încetineşte îmbătrânirea

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 09 Iulie, 2012 | Nr. accesari stire 8457 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Un nou experiment sugerează că timpul petrecut în spaţiul cosmic încetineşte îmbătrânirea

Un număr de viermi Caenorhabditis elegans au fost transportaţi pe Staţia Spaţială Internaţională în cadrul unei misiuni, fiind apoi returnaţi pe Terra pentru a fi studiaţi. Cercetătorii au descoperit că cinci gene ale viermilor prezentau o activitate mai redusă, iar studiile au arătat că atunci când aceste gene sunt suprimate în rândul speciilor de pe Terra, viaţa acestora este prelungită.

Nematodul C. elegans este unul dintre cele mai studiate animale de pe Pământ. Viermii sunt purtaţi adesea în misiunile spaţiale pentru a studia efectele biologice produse de expunerea la condiţiile din spaţiu, pentru a anticipa provocările pe care le vor înfrunta oamenii care vor porni în explorări spaţiale. Viermii au supravieţuit inclusiv dezastrului navetei spaţiale Columbia în 2003.

Acum, cercetătorii de la Universitatea Nottingham şi de la un număr de universităţi japoneze au examinat viermii care au călătorit timp de 11 zile până la Staţia Spaţială Internaţională şi care au fost îngheţaţi odată cu revenirea pe Pământ. În acelaşi timp, un grup de control de viermi a fost ţinut în viaţă pe Terra, aceştia fiind îngheţaţi în acelaşi timp. Viermii aveau o vârstă înaintată în momentul îngheţării, de 2-3 săptămâni.

Cercetătorii au descoperit că muşchii viermilor care au călătorit în spaţiu prezentau cantităţi mai mici de proteine care se acumulează în muşchi pe măsură ce animalele îmbătrânesc. De asemenea, 5 gene erau inactivate în rândul viermilor „călători”.

„Se pare că aceste gene reglează modul în care viermele percepe mediul şi semnalizează schimbările necesare în metabolism pentru adaptarea la mediu”, a explicat Dr. Nathaniel Szewczyk.

„Majoritatea dintre noi ştim că muşchii tind să se atrofieze în spaţiul cosmic. Aceste rezultate sugerează că acest lucru se petrece ca reacţie de adaptare, nefiind de fapt o reacţie patologică. Aşadar, deşi pare nefiresc, muşchii par să îmbătrânească mai încet în spaţiu decât pe Terra. Astfel, este posibil ca timpul petrecut în spaţiu să încetinească procesul de îmbătrânire”, a concluzionat expertul.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta