Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 08 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Vladimir Putin şi Hugo Chavez : Există nevoia de a apăra independenţa si suveranitatea Siriei si Iranului de "ţările colonialiste".

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 17 Ianuarie, 2012 | Nr. accesari stire 1505 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Vladimir Putin şi Hugo Chavez : Există nevoia de a apăra independenţa si suveranitatea Siriei si Iranului de

Hugo Chavez si Vladimir Putin au cazut de acord sa apere suveranitatea Siriei si Iranului, de "interferentele straine", in cadrul unei conversatii telefonice purtate de cei doi.

Presedintele Venezuelei si premierul Rusiei s-au decis asupra unei abordari comune, pentru a apara "independenta si suveranitatea Republicii Siriene Arabe si a Republicii Islamice a Iranului, impotriva hartuirii si interferentelor puterilor straine", potrivit DayPress News.

Conversatia telefonica purtata de Chavez cu Putin s-a axat si pe subiecte precum cooperarea dintre Venezuela si Rusia, in domeniile militare, comerciale, financiare, economice si industriale.

Intr-o declaratie eliberata de Ministerul de Externe de la Caracas, Chavez si Putin au afirmat ca exista nevoia de a apara independenta si suveranitatea Siriei si Iranului de "tarile colonialiste".

In documentul emis de Venezuela se vorbeste si despre legaturile strategice puternice dintre cele doua tari, care au facut comert de 1,4 miliarde de dolari, intre ele, in anul 2011.

In timp ce Chavez si-a exprimat public sprijinul pentru presedintele sirian Bashar al-Assad, Moscova se opune oricarei interventii straine si oricarei folosiri a fortei impotriva Siriei, cum s-a intamplat in Libia. Totodata, Rusia este impotriva sanctiunilor impuse Damascului.

Vladimir Putin a laudat realizarile din 2011, printre care recenta lansare a unei banci ruso-venezuelene, dar si progresele in cooperearea tehnico-militara. Venezuela a devenit principalul client al Rusiei, din America Latina, in domeniul achizitiei de echipament militar, cheltuind 11 miliarde dolari in acest sens, in ultimii cinci ani.

Totodata, Putin l-a felicitat pe Chavez pentru discursul-maraton de noua ore, care a fost descris ca fiind "un exercitiu democratic exemplar".share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta