Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 29 Martie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin: "Transnistria are dreptul să se lipească de Rusia dacă Moldova şi România se unesc"

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 20 Aprilie, 2012 | Nr. accesari stire 24139 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin:

Transnistria ar putea deveni parte componenta a Rusiei daca R. Moldova si Romania se unesc, a declarat trimisul special al presedintelui rus pentru Transnistria, vicepremierul Dmitri Rogozin.

"Politicienii din Moldova trebuie sa se decida, intr-un final, daca sunt moldoveni sau romani. Daca sunt romani, granitele sunt diferite si declaratia mea din urma cu sase ani ramane valabila", a subliniat Rogozin intr-un interviu publicat vineri de Kommersant, potrivit Interfax.

Rogozin a fost intrebat daca si-a schimbat pozitia adoptata in 2006, cand a spus ca Transnistria trebuie sa devina parte a Rusiei.

"Daca sunt moldoveni si sunt patrioti ai statului moldovean, vor demonstra maximum de flexibilitate, intelepciune si viziune si vor construi un viitor stat comun cu Transnistria", a continuat Rogozin.

Chisinaul trebuie sa inteleaga ca "un viitor stat comun poate fi format exclusiv pe baza unei federatii sau ca si confederatie", a incheiat acesta.

Rogozin, care in urma cu cateva zile a vizitat Moldova si Transnistria, a inregistrat o victorie la Viena. Tiraspolul a fost acceptat ca parte egala la negocierile pentru reglementarea diferendului transnistrean, miercuri, la cea de-a treia runda de negocieri.

Evenimentul a avut loc exact in ziua in care Rogozin a amenintat Chisinaul ca, in cazul in care nu va accepta ca Tiraspolul sa devina "parte egala la negocieri", Guvernul moldovean va trebui sa plateasca datoria de 3 miliarde de dolari a Transnistriei fata de Gazprom.

"Republica Moldova va trebui sa achite datoria Transnistriei pentru gazele naturale rusesti consumate, daca Chisinaul va refuza sa recunoasca Tiraspolul drept un partener egal in procesul de negocieri", a spus Rogozin, in cadrul unei intalniri cu membrii asociatiilor obstesti din regiunea transnistreana.

Oficialul rus a subliniat ca autoritatile de la Chisinau ar trebui sa recunoasca Transnistria drept un partener egal in negocieri.

"Daca nu o vor face, atunci apar o multime de intrebari si probleme, inclusiv economice. De exemplu, daca Chisinaul nu va recunoaste Tiraspolul, atunci datoria pentru gazele consumate in regiunea transnistreana este datoria Republicii Moldova, si anume ea va trebui sa o plateasca. Dar cum altfel? Este o abordare pragmatica", a subliniat Rogozin.

Potrivit ultimului raport al Bancii Republicane Transnistrene, datoriile republicii separatiste pentru gazul rusesc au ajuns la aproape trei miliarde de dolari.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta