Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 04 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Nave ruseşti în largul Siriei: Ministerul rus al Apărării susţine că acestea se îndreaptă spre Atlantic

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 12 Iulie, 2012 | Nr. accesari stire 32452 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Nave ruseşti în largul Siriei: Ministerul rus al Apărării susţine că acestea se îndreaptă spre Atlantic

Nave de război ruseşti din cadrul a trei flote - de la Marea Baltică, Marea Nordului şi din Marea Neagră - au ieşit în larg, îndreptându-se spre Oceanul Atlantic pentru manevre navale, însă vor intra şi în portul sirian Tartus pentru alimentare, a relatat miercuri postul public de televiziune din Rusia Pervîi Kanal. Oficial, Moscova neagă că aceste aplicaţii ar avea vreo legătură cu războiul civil din această ţară, comentează joi presa rusă.

Navele din componenţa Flotei Nordului constituie nucleul acestui grup, printre care figurează nava antisubmarin 'Amiral Ceabanenko', navele de debarcare 'Aleksandr Otrakovski', 'Gheorghi Pobedonoseţ' şi 'Kondopoga', precum şi vasele de alimentare 'Nikolai Ciker' şi 'Serghei Osipov'.

Flota rusă din Marea Baltică este reprezentată de nava 'Iaroslav Mudrîi' şi petrolierul 'Lena'. Flota de la Marea Neagră participă la aceste manevre de amploare cu nava antisubmarin 'Smetlivâi' cu escortă.

Informaţiile despre 'marşul' navelor ruseşti spre coasta siriană au apărut în contextul în care media internaţionale au informat că în partea de est a Mediteranei se îndreaptă un grup naval al NATO, compus din fregate germane, turceşti şi franceze. Misiunea acestora, potrivit datelor oficiale, are un caracter antiterorist, dar unii analişti ruşi au presupus că NATO intenţionează în acest fel să intimideze puţin Damascul. Anterior, fregatele respective s-au aflat într-o misiune în largul coastei somaleze.

Intrarea în portul Tartus pentru realimentarea cu apă, alimente şi combustibil este motivul oficial evocat de militarii ruşi pentru prezenţa escadrei navale de război ruse în largul coastei siriene.

'Tartus nu este o bază navală în sensul deplin al cuvântului. Este doar un punct pe hartă, de unde putem să ne realimentăm cu apă, alimente şi combustibil şi să efectuăm eventuale reparaţii urgente. Este de fapt un centru de mentenanţă. Personalul de aici nu numără mai mult de 50 de persoane', a declarat, sub rezerva anonimatului, un responsabil din Ministerul Apărării de la Moscova.

O parte din mass-media occidentale şi ruse susţin că la Tartus pot fi ancorate submarine cu propulsie nucleară şi prin acest port se efectuează livrările de armament rusesc către Siria.

Tartus este al doilea oraş port ca mărime din Siria. Nu o dată reprezentanţi ai instituţiei de apărare a Rusiei au declarat că Tartus este utilizat de partea rusă strict 'în scop de aplicaţii navale'. Populaţia principală de aici este compusă din musulmani alawiţi, care îl susţin cu fervoare pe preşedintele alawit Bashar al-Assad. Portretele cu acesta de aici le depăşesc ca dimensiune chiar şi pe cele de la Damasc, remarcă un reporter al Pervîi Kanal.

Zvonuri privind trimiterea unor nave de război ruseşti cu trupe la bord pe coasta Siriei au apărut şi înainte. La începutul verii, media iraniene relatau că este vorba de aplicaţii de anvergură la care vor participa nu doar nave ruseşti, ci şi vase siriene, chineze şi iraniene. În total, după cum anunţau acestea, urmau să participe circa 90.000 de militari reprezentând forţele terestre, maritime şi aeriene, precum şi aproape 400 de avioane şi mii de tancuri, reaminteşte portalul rusesc newsru. Ministerul rus al Apărării a catalogat evaziv aceste informaţii drept 'dezinformare', menită să ducă la escaladarea în continuare a situaţiei din Siria şi care nu reflectă realitatea.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta