Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 04 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Zi istorică la Chişinău: Parlamentul a condamnat regimul comunist şi a interzis secera şi ciocanul

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 13 Iulie, 2012 | Nr. accesari stire 11600 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Zi istorică la Chişinău: Parlamentul a condamnat regimul comunist şi a interzis secera şi ciocanul

Deciziile de joi ale parlamentului de la Chişinău prin care a fost condamnat regimul totalitar comunist şi au fost interzise simbolurile comuniste sunt pe primele pagini ale ziarelor de vineri de la Chişinău. Cele mai importante ziare în limba română salută votul deputaţilor, menţionând că prin acesta şi Alianţa pentru Integrare Europeană devine mai consolidată.

'După 20 de ani de la destrămarea URSS, crimele regimului comunist au fost condamnate în Republica Moldova', titrează Adevărul. Cu 53 de voturi, Parlamentul Republicii Moldova a condamnat ororile regimului totalitar comunist din perioada 1924-1990 şi a interzis utilizarea în scopuri politice a simbolurilor. La finalul unei şedinţe aprinse, în care au fost recitate multe poezii, s-a negociat intens pe culoare şi au fost ţinute multe discursuri în limba rusă, aleşii din Alianţa pentru Integrare Europeană au votat pentru condamnarea regimului comunist totalitar, menţionează ziarul.

'Zi istorică: Parlamentul a condamnat regimul comunist şi a interzis secera şi ciocanul', scrie Timpul. Cotidianul accentuează că Partidul Comuniştilor, care speculează nostalgia unei categorii de populaţie pentru simbolistica sovietică, sunt principalii perdanţi ai acestui act normativ, ei fiind nevoiţi să renunţe la însemnele celui mai criminal regim din istoria umanităţii.

Proiectul de lege cu privire la condamnarea crimelor regimului totalitar comunist, elaborat de Partidul Liberal, precum şi susţinerea acestei iniţiative liberale de către prim-ministrul Vlad Filat se constituie în ceva mai mult decât într-un gest corect şi lucid, scrie Petru Bogatu în Jurnal de Chişinău. 'E un semn al apropierii noastre de punctul fără întoarcere în trecutul ruso-sovietic. Avem însemnele noastre: Dacia, Traian, Basarabii, Ştefan cel Mare şi mănăstirile înălţate de el, Mihai Viteazul, bătăliile de la Rovine şi de la Călugăreni, Unirea Principatelor şi Marea Unire din 1918, Mihai Eminescu, I.L. Caragiale, Mircea Eliade, vulturul cruciat, dar şi multe altele. Cu ele, poporul, descotorosit de fantomele comunismului, va regăsi drumul înapoi acasă', subliniază Petru Bogatu.

Comuniştii vor înlocui actuala lor siglă - secera şi ciocanul cu barosul, scrie ziarul în limba rusă Panorama, citându-l pe comunistul Artur Reşetnicov. Ziarul menţionează că PCRM va ataca legea la Curtea Constituţională, dar până atunci, ea ar putea intra în vigoare de la 1 octombrie şi, în cazul în care formaţiunea nu se va conforma, riscă să fie dizolvată.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta