Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 02 Februarie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Italia: Preşedintele regiunii Sicilia şi-a dat demisia

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 01 August, 2012 | Nr. accesari stire 8775 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Italia: Preşedintele regiunii Sicilia şi-a dat demisia

Preşedintele regiunii Sicilia, Raffaele Lombardo, şi-a dat demisia marţi seara, după patru ani de preşedinţie, informează miercuri cotidianul roman La Repubblica.

După ce a prezentat un plan de reducere a cheltuielilor şi de reorganizare a administraţiei publice regionale, pentru a evita falimentul Siciliei, guvernatorul insulei din sudul ţării şi-a dat demisia, după cum îi promisese premierului Mario Monti, în cursul unei întâlniri la Roma, pe 24 iulie.

Premierul italian Mario Monti, preocupat de riscul de faliment al regiunii autonome Sicilia, îl convocase pe 24 iulie la Roma pe Raffaele Lombardo, căruia îi solicitase un plan de reducere a deficitului şi de reorganizare a administraţiei publice a regiunii Sicilia, plan care va trebui să fie realizat în scurt timp, cel mult câteva săptămâni, şi care va trebui să aibă obiective precise, care vor fi monitorizate în mod constant de experţi ai guvernului de la Roma.

Monti declarase că apreciază promisiunile guvernatorului Lombardo de a reduce numărul funcţionarilor şi al societăţilor publice din Sicilia, dar subliniase necesitatea de a analiza cu atenţie toate aspectele financiare ale bugetului Siciliei, care are un deficit de peste cinci miliarde de euro. Monti a mai solicitat cu acel prilej ameliorarea transparenţei, după ce agenţia de evaluare financiară Standard and Poor's a degradat recent nota regiunii din sudul Italiei, dar şi pe fondul unei lipse de informaţii clare asupra situaţiei financiare, la nivel regional.

Raffaele Lombardo şi-a dat demisia marţi, 31 iulie, şi a anunţat că alegerile regionale din Sicilia se vor desfăşura pe 28 şi 29 octombrie 2012.

Lombardo, politician de centru-dreapta, acuzat de clientelism şi de colaborare cu mafia de Parchetul din Palermo, a declarat însă că "nu este adevărat că Sicilia nu are conturile în ordine. Regiunea are un buget stabil şi finanţe sustenabile".

Dar regiunea se confruntă în această perioadă cu o lipsă acută de lichiditate, care i-a făcut pe comentatorii politici din Italia să spună că "Sicilia poate deveni Grecia Italiei".share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
ACUMA LA TV 12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta