Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 07 Decembrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Nagasaki comemorează 67 de ani de la distrugerea oraşului de bomba atomică americană

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 09 August, 2012 | Nr. accesari stire 8111 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Nagasaki comemorează 67 de ani de la distrugerea oraşului de bomba atomică americană

Primarul din Nagasaki a îndemnat joi la eliberarea Japoniei de "frica sa nucleară" în cadrul unor ceremonii marcând 67 de ani de la distrugerea oraşului de către bomba atomică americană.

"Inclusiv pe timp de război există acţiuni care sunt inacceptabile", a declarat Tomihisa Taue în cadrul unei ceremonii în memoria celor 74.000 de victime ale deflagraţiei atomice, care au fost ucise pe loc sau au murit în lunile şi anii următori.

Primarul din Nagasaki (sud-vest) a asociat, de asemenea, într-un discurs, persoanele a căror viaţă a fost afectată de catastrofa de la centrala nucleară de la Fukushima (nord-est), acoperită în martie 2011 de către un tsunami uriaş.

Tomihisa Taue a cerut Guvernului japonez "să definească o nouă politică energetică, în vederea construirii unei societăţi care să nu se mai teamă de radioactivitate".

Ceremonia s-a desfăşurat în apropiere de locul în care bomba americană, numită "Fat Man", a explodat deasupra oraşului. Distrugerea oraşului Nagasaki, după trei zile de la distrugerea altui oraş japonez, Hiroshima, unde au fost ucise 140.000 de persoane, a accelerat capitularea ţării.

Un membru al familiei preşedintelui american Harry Truman, care a luat decizia să utilizeze împotriva Japoniei primele bombe nucleare din istorie, a participat pentru prima dată la ceremoniile organizate în cele două oraşe-martir.

Clifton Truman Daniel, în vârstă de 55 de ani, nepotul preşedintelui, s-a întâlnit totodată cu supravieţuitori ai acestor bombardamente, la Tokyo.

Premierul japonez Yoshihiko Noda a reclamat, la rândul său, abolirea armelor atomice şi a îndemnat la intensificarea eforturilor evitării ca amintirea acestor drame să nu se estompeze din cauza vârstei înaintate a majorităţii supravieţuitorilor.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta