Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 14 Iunie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Papa Benedict al XVI-lea începe o vizită, puternic simbolică, în Liban

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 14 Septembrie, 2012 | Nr. accesari stire 1016 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Papa Benedict al XVI-lea începe o vizită, puternic simbolică, în Liban

Papa Benedict al XVI-lea începe vineri o vizită de trei zile, puternic simbolică, în Liban, pentru a adresa un mesaj de pace într-un moment în care asupra ţării planează umbra conflictului din Siria vecină, relatează AFP.

La sosirea sa pe aeroportul internaţional din Beirut, Papa, în vârstă de 83 de ani, va fi primit cu 21 de salve de tun ale armatei şi va fi întâmpinat de către liderii libanezi, inclusiv de preşedintele ţării, Michel Suleiman, singurul şef de stat arab creştin.

Cu ocazia primei sale vizite într-o ţară multiconfesională care s-a confruntat cu un război civil distrugător /1975-1990/, Papa Benedict al XVI-lea va rosti nu mai puţin de şapte discursuri şi ar urma să reia mesajul foarte popularului său predecesor Ioan Paul al II-lea, afirmând că Libanul /35 % creştini, 64,6 % musulmani/ este ''un mesaj'' pentru întreaga regiune.

Este vorba de cea de-a doua vizită a lui Benedict al XVI-lea în Orientul Mijlociu, după cea pe Pământul Sfânt în 2009.

După sosirea sa, el va merge la Biserica Sf. Pavel din Harisa, la nord de Beirut, unde va semna ''Îndemnul apostolic'', rezultatul sinodului privind Orientul Mijlociu, pe care Papa l-a prezidat în 2010.

Prin '' Îndemnul apostolic'' va fi lansat un apel puternic creştinilor pentru a rezista tentaţiei exilului, care s-a accentuat de la debutul, în 2011, al Primăverii Arabe.

Unul din motivele puternice ale vizitei sale va fi întâlnirea cu tinerii - creştini şi musulmani - la ora locală 18,00 /15,00 GMT/ la Bkerke, sediul patriarhal maronit /Biserica catolică orientală/.

În aceeaşi zi, el se va întâlni la Palatul prezidenţial cu responsabilii politici şi religioşi, inclusiv cu liderii comunităţilor musulmane /suniţi, şiiţi, alawiţi şi druzi/.

Vizita se va încheia duminică dimineaţa, printr-o mesă solemnă în aer liber, la malul mării, în City Center Waterfront din Beirut, fiind prevăzute circa 75.000 de locuri pe scaun.

Potrivit organizatorilor, delegaţii de creştini palestinieni, din Egipt, Cipru, Iordania, Irak şi mai ales din Siria sunt aşteptate sâmbătă la întâlnirea Papei cu tinerii şi duminică la mesa din Beirut.

Autorităţile libaneze au afirmat de mai multe ori că toate forţele de ordine sunt mobilizate pentru a asigura o securitate maximă, în cooperare cu serviciile speciale din străinătate.

Numeroase şosele libaneze, îndeosebi în zona cu populaţie creştină de la nord de Beirut, au fost ornate cu drapelele Libanului şi Vaticanului.

În semn de omagiu adus Suveranului Pontif, începând de joi seara, lumânări aprinse luminează de pe acoperişul unor case.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta