Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 29 Martie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Motivul pentru care David Cameron i-ar fi închis telefonul în nas lui Obama

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 28 Septembrie, 2012 | Nr. accesari stire 976 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Motivul pentru care David Cameron i-ar fi închis telefonul în nas lui Obama

Premierul David Cameron ar fi refuzat o convorbire cu preşedintele Barack Obama, transmiţind că îl va suna el înapoi, deoarece a dorit să continue o partidă de tenis, o informaţie care dă "bătăi de cap" unor oficiali, potrivit unei surse de la Downing Street, relatează BBC News online.

Un prieten al lui Cameron, Charlie Brooks, a declarat că se aflau în mijlocul unei partide de tenis, la Chequers, în momentul în care a sunat preşedintele Statelor Unite. Premierul britanic a ales să respingă convorbirea şi să joace al treilea set, susţine Brooks. Însă unii oficiali au declarat că nu pot găsi nicio dovadă a acestui incident.

Brooks, un antrenor de cai de curse care este căsătorit cu Rebekah Brooks, fosta editoare a The Sun şi directoare executivă a News International, a fost coleg cu premierul pe când acesta şi-a efectuat studiile la Eton.

"Jucam tenis cu el (Cameron) la Chequers într-o zi. Am câştigat primul set uşor, el l-a câştigat pe al doilea, după care a venit cineva la el şi i-a spus «(Preşedintele american Barack) Obama vă caută la telefon, domnule premier", a declarat Brooks pentru Racing Post. "M-am gândit «Ok, va trebui să o lăsăm aşa». Dar el a spus «Cred că avem timp pentru al trilea set. Spune-i lui Obama că îl sun înapoi». Evident, credea că o să mă bată. Dar l-am bătut cu doi la unu", a continuat Brooks.

Sursa citată subliniază că oficialii respectivi sunt uimiţi de declaraţiile acestuia. Ei au căutat informaţii şi au anunţat că Charlie Brooks l-a vizitat pe premier la reşedinţa sa de la ţară de trei ori de la alegerile generale, iar într-una dintre dăţi au jucat tenis. Ei au verificat totodată evidenţa convorbirilor dintre Obama şi Cameron, dar au infirmat pentru BBC că preşedintele american a sunat în ziua în care cei doi au jucat tenis la Chequers.

Sursa de la Downing Street numărul zece a subliniat că preşedintele Statelor Unite nu a sunat niciodată la întâmplare, convorbirile telefonice între cei doi fiind stabilite de birourile lor în avans, uneori chiar şi cu mai multe zile. Charlie şi Rebekah Brooks au fost acuzaţi de conspiraţie în vederea obstrucţionării justiţiei în legătură cu ancheta privind interceptările telefonice practicate de News of the World (NoW).



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta