Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 04 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Vladimir Putin l-a demis pe ministrul apărării pe fondul unui scandal de fraudă

Categorie stire International | Autor stire Lit | Data publicare Marti, 06 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 920 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Vladimir Putin l-a demis pe ministrul apărării pe fondul unui scandal de fraudă

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a demis marţi pe ministrul apărării Anatoli Serdiukov din cauza unui scandal cu fraude în valoare de mai multe milioane de euro, înlocuindu-l imediat cu unul dintre oamenii săi de încredere, fostul ministru pentru situaţiile de urgenţă Serghei Şoigu.


'Dată fiind situaţia din ce în ce mai dificilă de la Ministerul Apărării, am luat decizia de a-l elibera din funcţie pe ministrul apărării Serdiukov, pentru a crea condiţiile necesare unei anchete obiective', a declarat preşedintele rus, citat de agenţiile internaţionale de presă.


Anatoli Serdiukov, care deţinea portofoliul Apărării din 2007, este înlocuit cu Serghei Şoigu, fost ministru pentru situaţiile de urgenţă numit la începutul anului guvernator al regiunii Moscova, a precizat Putin, în prezenţa acestuia din urmă. Această demitere are loc în contextul în care Ministerul Apărării se află în centrul unui scandal important.


La sfârşitul lui octombrie, mai multe anchete au fost deschise asupra activităţii unei societăţi controlate de minister, Oboronservis, pentru fraudă comisă în timpul vânzării unor bunuri imobiliare, a unor terenuri şi a unor acţiuni ce îi aparţin.


Potrivit comitetului de anchetă rus, într-o primă fază anumiţi responsabili ai ministerului alegeau bunurile imobiliare cele mai prestigioase gestionate de societate. Investeau în acestea sume enorme de bani provenind din bugetul rus, după care le revindeau prin intermediul unor companii afiliate Oboronservis la preţuri inferioare celor de pe piaţă.


Conform primelor informaţii, prejudiciul adus de vânzarea a doar opt bunuri imobiliare se ridică la trei miliarde de ruble /74 de milioane de euro/, a indicat comitetul. Oboronservis, creată în 2008 printr-un decret al Kremlinului, are atribuţii foarte diverse, mergând de la mentenanţa unor echipamente ale armatei până la publicare unor opere ale ministerului şi organizarea aprovizionării trupelor.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
ACUMA LA TV 05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta