Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 04 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Preşedintele Hamid Karzai dă vina pe SUA pentru corupţia din Afganistan

Categorie stire International | Autor stire Lit | Data publicare Vineri, 07 Decembrie, 2012 | Nr. accesari stire 915 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Preşedintele Hamid Karzai dă vina pe SUA pentru corupţia din Afganistan

Într-un interviu acordat canalului de televiziune american NBC, preşedintele afgan Hamid Karzai a atribuit Statelor Unite ale Americii o 'mare parte din vina' pentru creşterea corupţiei în Afganistan, potrivit AP şi BFM.


Liderul politic de la Kabul a evocat în acest sens contractele eliberate nu de autorităţile afgane, ci de guvernele occidentale, în special de SUA. 'Am ajuns la concluzia că la noi corupţia vine din SUA, prin intermediul acestor contracte', a afirmat Karzai, al cărui regim este acuzat că luptă insuficient împotriva acestui flagel. Potrivit 'Indicelui de Percepţie a Corupţiei' anual, realizat de Transparency International, Afganistanul, împreună cu Somalia şi Coreea de Nord, este cea mai coruptă ţară din lume.


În interviu, preşedintele afgan s-a exprimat în termeni foarte critici la rolul jucat în prezent în Afganistan de aliatul său cheie - Statele Unite ale Americii. El a spus că i-a trimis recent o scrisoare preşedintelui american Barack Obama în care l-a avertizat că nu va semna niciun fel de acord cu Washingtonul în domeniul securităţii până când toţi deţinuţii afgani, aflaţi sub jurisdicţia SUA, nu vor plasaţi sub controlul autorităţilor locale.


'I-am scris lui Obama că poporul afgan nu ne va permite pur şi simplu să semnăm astfel de acorduri atât timp cât Washingtonul continuă să încalce suveranitatea noastră', citează BFM declaraţia făcută de Karzai în interviul pentru NBC.


El a deplâns că 'problemele vizând securitatea în ţară sunt legate în parte de structurile create aici de SUA şi NATO'. 'Prin semnarea unui acord de cooperare strategică, am sperat că Washingtonul va schimba abordarea sa faţă de Afganistan' - a mai spus preşedintele afgan, adăugând că acest lucru nu s-a întâmplat.


La sfârşitul lunii noiembrie, Senatul SUA a votat pentru accelerarea retragerii trupelor americane din Afganistan, la iniţiativa senatorului democrat Jeff Merkley, după ce administraţia lui Obama fixase ca termen pentru retragere sfârşitul anului 2014.


În prezent, Casa Albă discută cu şefii militari despre ordinea în care ar urma să fie retras contingentul principal al SUA din Afganistan, transmite AP. Se aşteaptă ca o decizie în acest sens să fie dată publicităţii în următoarele săptămâni.


Cu toate acestea, ministrul apărării Leon Panetta a declarat recent că Statele Unite ar trebui să menţină un mic contingent de militari în Afganistan şi după 2014, întrucât organizaţia Al Qaida 'este încă în ţară şi încearcă să îşi sporească influenţa'.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
ACUMA LA TV 05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta