Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 06 Decembrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Chuck Hagel a fost confirmat definitiv de Senatul american la conducerea Pentagonului. Cine este noul secretar al Apărării

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 27 Februarie, 2013 | Nr. accesari stire 858 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Chuck Hagel a fost confirmat definitiv de Senatul american la conducerea Pentagonului. Cine este noul secretar al Apărării

Senatul american l-a confirmat definitiv marţi pe Chuck Hagel, în vârstă de 66 de ani, ca noul secretar al Apărării, în urma unei lupte legislative rar observate în istoria Statelor Unite.

Senatorii au acordat 58 de voturi pentru şi 41 împotriva candidatului propus de Barack Obama, după ce minoritatea republicană a acceptat anterior să renunţe la blocaj. Hagel îşi va putea intra în funcţie miercuri, înlocuindu-l pe Leon Panetta.

Obama a salutat această confirmare, pe care a calificat-o "o susţinere de către cele două partide" şi a afirmat într-un comunicat că prin Hagel "vom avea secretarul Apărării de care ţara noastră are nevoie şi liderul pe care soldaţii noştri îl merită".

După vot, Hagel s-a declarat onorat să fie acceptat de Senat şi a afirmat că vrea acum să lase în urmă lupta politică dusă pentru confirmarea sa.

"Vreau să lucrez îndeaproape cu Congresul pentru a fi siguri că menţinem cea mai puternică armată din lume şi pentru a continua să protejăm această mare naţiune", a declarat Chuck Hagel într-un comunicat.

Opţiunea lui Obama pentru Hagel a suscitat o bătălie legislativă rară în Congres. În general, candidaţii pentru posturi de secretar sunt aprobaţi cu o majoritate largă.

Însă republicanii îi reproşează lui Hagel, un fost senator republican, declaraţii făcute în trecut despre influenţa grupului de "lobby evreiesc" la Washington sau despre oprtunitatea consolidării sancţiunilor împotriva Iranului. Hagel i s-a opus lui George W. Bush şi partidului în privinţa Războiului din Irak.

Chuck Hagel a prezentat scuze pentru declaraţiile despre grupul de "lobby evreiesc", dar nu a reuşit să îşi convingă foştii colegi că ar fi la fel de ferm în privinţa Iranului. John McCain apreciază că fostul său coleg nu este, pur şi simplu, calificat pentru post.

Chuck Hagel, fost senator numit de Barack Obama la conducerea Departamentului Apărării, este un republican nonconformist, acuzat de unii din tabăra sa că nu este destul de apropiat de Israel sau de naivitate faţă de Teheran.

Veteran în Vietnam, reticent la implicarea armatei americane în conflicte, misiunea sa va fi să restructureze Pentagonul.

Rănit în luptă şi decorat, Hagel va fi "primul care iese din rang pentru a deveni secretar al Apărării", a subliniat Barack Obama, salutând un "apărător al soldaţilor noştri, al veteranilor şi al familiilor militarilor".

În vârstă de 66 de ani, Chuck Hagel, fost senator de Nebraska (1996-2008), este adeptului unui limbaj direct, un spirit liber care nu a ezitat să lupte împotriva partidului său privind războiul din Irak.

 Al doilea republican numit de Barack Obama la conducerea Pentagonului după Robert Gates cu care are în comun pragmatismul, Chuck Hagel va trebui să abordeze reducerile dintr-un buget militar "umflat", conform lui, să organizeze retragerea din Afganistan şi să urmărească îndeaproape situaţia din Iran şi Siria.

Opozanţii săi îl acuză că este lipsit de tact, că nu este mereu alături de aliatul israelian sau că manifestă naivitate opunându-se sancţiunilor împotriva Iranului, fiind numit de cotidianul Washington Post "cea mai proastă alegere în cel mai prost moment".

Hagel a fost nevoit să se apere şi în ziua nominalizării sale de către preşedinte, afirmând că nu există "nicio dovadă" că el ar fi anti-israelian.

În ceea ce priveşte conflictul din Irak, cel care a făcut parte din lista de vicepreşedinţi potenţiali ai lui George W. Bush a apreciat acţiunea de administrare ca fiind "mai mult decât jalnică" şi consideră că trimiterea de întăriri începând cu 2007 a constituit "cea mai periculoasă mişcare de politică externă de la Vietnam". Această politică a permis în final americanilor să inverseze tendinţa pe teren.

Chuck Hagel a crescut în sărăcie cu un tată alcoolic şi uneori violent şi s-a format în Vietnam, unde a servit ca sergent în aceeaşi unitate de infanterie cu fratele său cadet, Tom. În jungla deltei râului Mekong, acesta a fost rănit de două ori, primind mai multe medalii Purple Heart.

Tom şi Chuck şi-au salvat viaţa unul altuia. Tom i-a oprit hemoragia toracică după ce viitorul senator a fost rănit de shrapnel. Chuck l-a scos o lună mai târziu pe fratele său leşinat dintr-un vehicul blindat în flăcări în care acesta se afla când a trecut pentru o mină. Chuck Hagel a rămas cu o cicatrice pe faţă provocată de o arsură puternică.

  La întoarcerea din Vietnam, acesta trece printr-o serie de locuri de muncă diverse până când obţine un post în echipa unui senator de Nebraska, unde se face remarcat.

La venirea lui Ronald Reagan la putere, el devine numărul doi în ministerul veteranilor şi nu ezită să demisioneze pentru a denunţa reducerile pensiilor veteranilor. Acesta se retrage atunci în domeniul privat, înfiinţând o societate de telefonie mobilă care îi va aduce milioane.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta