Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 06 Decembrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Bruxelles-ul propune trecerea la "frontiere inteligente" pentru spaţiul Schengen: "Trecerea frontierei se va putea efectua în câteva secunde"

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 01 Martie, 2013 | Nr. accesari stire 750 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Bruxelles-ul propune trecerea la

Comisia Europeană (CE) a invitat joi statele membre să investească în tehnologii de vârf în vederea îmbunătăţirii trecerii frontierelor şi atragerii turiştilor, precum şi a oamenilor de afaceri în Uniunea Europeană (UE).

  Două măsuri sunt preconizate pentru a face "inteligente" frontierele externe ale spaţiului Schengen, format din 22 din cele 27 de state membre UE şi cinci ţări asociate. Prima măsură prevede aplicarea unui program de înregistrare a călătorilor, în timp ce a doua vizează implementarea unui sistem de intrare şi ieşire.

  Peste un miliard de euro ar fi necesari pentru a realiza investiţiile necesare. "Sunt investiţii grele într-o perioadă de austeritate bugetară", a recunoscut Cecilia Malmström, comisar european pentru Afaceri Interne. "Dar vizitatorii străini au cheltuit 271 de miliarde de euro în timpul deplasărilor în UE, în 2011", a subliniat ea.

Programul de înregistrare prevede eliberarea unei cartele computerizate ce le va permite călătorilor să treacă o barieră electronică în aeroporturile din ţările UE. "Trecerea frontierei se va putea efectua în câteva secunde", a dat asigurări Malmström.

La rândul său, sistemul de intrare şi ieşire va acoperi o breşă în sistemul european, incapabil în prezent să urmărească mişcările străinilor intraţi cu viză şi plecările lor din UE.

Noul dispozitiv "va înregistra data şi locul de intrare şi ieşire a cetăţenilor din ţări terţe care se deplasează în Uniunea (Europeană). El va calcula în mod electronic durata şederii autorizate, înlocuind astfel sistemul manual actual, şi va avertiza autorităţile naţionale când, la data expirării acestei durate, o fişă de intrare/ieşire nu va include date privind ieşirea", a precizat CE.

"În acest mod, sistemul va fi mai util în remedierea problemei (identificării) persoanelor care depăşesc durata vizei de scurtă şedere", subliniază CE.

Datele personale ale călătorilor vor fi păstrate timp de şase luni şi accesul la ele va fi "rezervat persoanelor responsabile de la frontiere", a insistat Malmström. Subiectul este foarte sensibil pentru Parlamentul European (PE), care va trebui să îşi dea acordul.

Cecilia Malmström a recunoscut că, în cazul în care statele şi PE aprobă proiectul, vor fi necesari mai mulţi ani pentru a pune în practică măsurile privind frontierele inteligente.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
ACUMA LA TV 21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta