Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 06 Decembrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Germania îşi reduce cheltuielile bugetare şi transmite un mesaj de austeritate Europei

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 14 Martie, 2013 | Nr. accesari stire 651 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Germania îşi reduce cheltuielile bugetare şi transmite un mesaj de austeritate Europei

Germania a prezentat planuri de reducere a cheltuielilor şi echilibrare a bugetului, ignorând apeluri ale zonei euro pentru stimularea economiei, înaintea unei reuniuni a liderilor UE unde se va discuta despre creşterea economică.

 Bugetul Germaniei pentru 2014, în care cheltuielile sunt reduse cu peste 5 miliarde de euro, la sub 300 de miliarde de euro, reprezintă "un mesaj puternic pentru Europa", a declarat ministrul de Finanţe, Wolfgang Schauble , potrivit Financial Times.

Planul executivului de la Berlin prevede echilibrarea bugetului în 2015, cu un an mai repede decât ar impune limita de îndatorare inclusă în constituţie.

 Bugetul Germaniei reprezintă "o consolidare favorabilă creşterii" şi trebuie să demonstreze restului zonei euro că "planificarea bugetară sustenabilă şi creşterea economică nu se exclud reciproc", a spus el.

În acelaşi context, ministrul Economiei, Philipp Rosler, a afirmat că finanţele statului german sunt "invidia lumii întregi".

  Publicarea planului pentru buget a fost intenţionat devansată cu o săptămână, astfel încât cifrele să apară înaintea summit-ului UE, afirmă oficiali germani. În pofida tăierilor de cheltuieli în sectoare ca sănătate, asigurări sociale şi mediu, planul a fost trecut repede prin executiv.

  Anunţul Germaniei nu putea veni într-un moment mai sensibil, notează Financial Times. Alţi membri, în frunte cu Franţa şi Italia, încearcă să obţină o relaxare a regulilor din pactul de stabilitate şi creştere aflat la baza euro.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, al cărui guvern va rata probabil ţinta de deficit bugetar pentru acest an, urmează să insiste ca liderii prezenţi la summit să adopte o poziţie care să arate că UE nu este doar o "Europă a austerităţii", cu o politică bugetară uniformă şi rigidă, a spus un oficial de la Paris.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta