Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 06 Decembrie, 2022
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

State NATO examinează o acţiune militară în Siria

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 20 Martie, 2013 | Nr. accesari stire 682 ori | Comentarii stire 0 comentarii

State NATO examinează o acţiune militară în Siria

Anumite state membre ale Alianţei Nord-Atlantice examinează în mod individual o acţiune militară în Siria, însă orice eventuală intervenţie a NATO ar urma "aceeaşi succesiune /secvenţă ca pentru Libia", a declarat comandantul suprem al forţelor NATO, amiralul american James Stavridis, potrivit AFP.

El a răspuns afirmativ la întrebarea, adresată marţi de preşedintele comisiei pentru forţele armate a Senatului american, dacă anumite state examinează posibilitatea de a elimina apărarea antiaeriană siriană.

Dar, a continuat Stavridis, "Alianţa a decis că va urma aceeaşi secvenţă ca pentru Libia" în 2011, când NATO a intervenit pe baza unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU, a susţinerii din partea unor state din regiune şi a unui acord între membrii Alianţei.

"Suntem pregătiţi, dacă ni se va cere, să ne angajăm aşa cum am fost în Libia", a dat asigurări amiralul, precizând că, în acest stadiu, acţiunile statelor membre sunt conduse pe o bază naţională.

Rolul NATO în conflictul sirian se limitează în prezent la desfăşurarea de baterii de rachete Patriot de-a lungul frontierei turce, pentru descurajarea intruziunilor aeriene şi a lansării de rachete dinspre Siria.

"Situaţia din Siria merge din rău în mai rău: 70.000 de morţi, 1 milion de refugiaţi împinşi în afara ţării, probabil alte 2,5 milioane de refugiaţi în interiorul ţării, şi nu se întrevede sfârşitul acestui război civil brutal", a comentat şeful forţelor militare ale NATO.

În opinia sa "personală", după cum a precizat amiralul Stavridis, sprijinirea rebelilor sirieni "ar ajuta la ieşirea din impas şi la a pune capăt regimului Assad".

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat, la începutul săptămânii, că Alianţa nu doreşte să se implice în dezbaterea privind furnizarea de arme rebelilor sirieni. Problema, ridicată de Franţa şi Marea Britanie, "nu priveşte NATO" şi "nu am intenţia să mă amestec, în niciun fel, în discuţiile în curs în interiorul Uniunii Europene", a subliniat Rasmussen.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta