Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 04 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

150 de parlamentari laburişti au boicotat ziua de omagiere a baronesei Thatcher

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 11 Aprilie, 2013 | Nr. accesari stire 853 ori | Comentarii stire 0 comentarii

150 de parlamentari laburişti au boicotat ziua de omagiere a baronesei Thatcher

Parlamentari laburişti de stânga au discreditat omagiile generoase aduse miercuri baronesei Thatcher, în întreg spectrul politic, în contextul în care s-au folosit de o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a lansa atacuri brutale şi excesive împotriva ei, consideră Daily Mail.

David Cameron, vizibil emoţionat, a declarat că epitaful fostului premier ar trebui să fie "a făcut ţara noastră mare din nou", în timp ce liderul laburist, Ed Miliband, a numit-o pe Thatcher o "personalitate unică şi impozantă", criticând-o însă pentru închiderea unor mine de cărbune, poziţia sa cu privire la drepturile homosexualilor şi alte probleme.

Au fost peste şapte ore de dezbateri în Camera Comunelor - comparativ cu numai 45 de minute la moartea lui Sir Winston Churchill - şi cinci ore şi jumătate în Camera Lorzilor. Dar 150 de parlamentari laburişti au boicotat sesiunea specială de o zi, convocată în onoarea lui Lady Thatcher - lăsând băncile partidului pe jumătate goale - în timp ce unii dintre cei care au participat au suscitat proteste, deoarece au folosit ocazia pentru a o condamna.

Glenda Jackson a stârnit proteste furioase de pe băncile conservatorilor atunci când s-a lansat într-o tiradă împotriva fostului premier ''atroce'', spunându-le parlamentarilor că nu o consideră o femeie. "Primul premier de gen feminin, Ok. Dar o femeie? Nu, după criteriile mele", a afirmat Jackson. Remarcile ei au declanşat un vacarm atât de mare încât parlamentarul conservator de Banbury, Sir Tony Baldry, a încercat să invoce o chestiune de ordine în atenţia preşedintelui Camerei Comunelor, John Bercow, pentru a pune capăt atacurilor, dar a fost respins.

În afara Camerei Comunelor, fostul premier laburist Tony Blair a cerut ca criticile la adresa politicilor lui Thatcher să fie respectuoase. "Chiar dacă nu sunteţi de acord în mod hotărât cu cineva, puteţi totuşi - mai ales la momentul trecerii în nefiinţă - şi ar trebui să arătaţi respect", a afirmat Blair.

Glenda Jackson, o actriţă laureată cu Oscar, care a intrat în Camera Comunelor în 1992, a susţinut că Lady Thatcher a învăţat că viciile devin virtuţi. "Lăcomia, egoismul, nicio grijă pentru cei mai slabi. Coate ascuţite şi genunchi ascuţiţi, aceasta a fost calea de urmat", a spus ea. "Oamenii au văzut preţul a toate şi valoarea a nimic. A fost o deteriorare socială, economică şi spirituală atroce provocată acestei ţări", a mai spus ea.

Fostul vicepremier, Lordul John Prescott, a postat un link cu imagini TV cu declaraţiile virulente ale lui Jackson, spunând că este "mândru să fie un fan".

Fostul ministru laburist al mediului, Michael Meacher, a declarat că Lady Thatcher a fost lipsită de "generozitatea şi mărinimia" care trebuie să însoţească măreţia "dacă cineva vrea să obţină un loc în inima naţiunii".

Parlamentarul veteran David Winnick a susţinut că Lady Thatcher a adoptat politici care au fost "extrem de dăunătoare... a provocat o durere imensă şi suferinţă oamenilor obişnuiţi".

Fostul ministru laburist pentru locuinţe, John Healy, s-a numărat printre parlamentarii care au stat deoparte, susţinând că David Cameron a încercat sa "deturneze" moartea lui Lady Thatcher pentru a obţine câştig politic.

Alţii s-au plâns de costurile convocării sesiunii extraordinare a Parlamentului şi au invocat banii contribuabililor la costurile funeraliilor lui Thatcher.

Cameron a insistat că este corect să se comemoreze prima şi singura femeie premier, care a câştigat trei alegeri la rând şi a fost cel mai longeviv premier britanic al secolului XX. "Se spune: 'în vremuri dificile va apărea şi omul care să facă munca'. Ei bine, în 1979 a venit momentul şi a venit şi doamna", a declarat premierul cu vocea sugrumată de emoţie. "Ea a muncit din greu politic, a făcut istorie şi - haide să facem din aceasta epitaful ei - a făcut ţara noastră mare din nou", a propus Cameron.

Replicând din partea laburiştilor, Miliband a enumerat o serie de zone politice în care a considerat "ca ea a avut dreptate", printre care şi războiul din Falkland. Dar zonele în care el este de părere că a greşit au inclus drepturile homosexualilor şi lesbienelor, poziţia privindu-l pe Nelson Mandela şi sancţiunile împotriva Africii de Sud şi faptul că a spus că ''nu există un astfel de lucru ca societatea''.

''Nu am fost de acord cu o mare parte din ceea ce a făcut, dar respect ce înseamnă moartea ei pentru mulţi oameni care au admirat-o şi cinstesc realizările sale personale", a afirmat Miliband.

Într-un discurs slab primit, Nick Clegg a afirmat: "Faptul că aceia dintre noi care nu sunt din partidul ei pot evita principiile thatcherismului şi totuşi să o respecte pe Margaret Thatcher este o parte din ceea ce a fost atât de remarcabil la ea".share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta