Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 04 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Dezvăluirile lui Edward Snowden pun la încercare relaţiile dintre China şi SUA

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 13 Iunie, 2013 | Nr. accesari stire 837 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Dezvăluirile lui Edward Snowden pun la încercare relaţiile dintre China şi SUA

Ultimele dezvăluiri ale fostului consultant Edward Snowden despre vastul program american de supraveghere a comunicaţiilor erau comentate pe larg, joi, de marile site-uri de ştiri din China, un jurnal apreciind inclusiv faptul că relaţiile sino-americane sunt puse la încercare.

Site-urile de ştiri ale unor giganţi ca Sina, Sohu şi Tencent relatau pe larg scurgerile de informaţii despre programul secret american de supraveghere a comunicaţiilor, insistând asupra faptului că, potrivit lui Snowden, serviciile americane au acces la sute de mii de calculatoare, printre ele foarte multe fiind din China.

Aceste dezvăluiri vor "păta în mod inevitabil imaginea Washingtonului în străinătate şi pun la încercare relaţiile dintre China şi Statele Unite", a apreciat jurnalul China Daily.

"Luni la rând, Washingtonul a acuzat China de spionaj informatic, dar se pare că Statele Unite reprezintă cea mai mare ameninţare pentru respectarea vieţii private şi libertăţilor individuale", a comentat Li Haidong, un cercetător privind Statele Unite de la Universitatea Chineză pentru Afaceri Externe, citat de cotidian.

La trei zile după ce a precizat că se află la originea dezvăluirilor despre aceste programe secrete, fostul consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), una dintre principalele agenţii de informaţii din Statele Unite, a furnizat miercuri mai multe detalii despre metodele americane de spionaj.

"Noi piratăm sistemele centrale ale unor reţele - ca routere enorme de Internet, în general - care ne oferă acces la sute de mii de calculatoare fără să le piratăm", a detaliat Snowden într-un interviu acordat unui cotidian din Hong Kong, unde s-a refugiat începând din 20 mai.

Începând din 2009, NSA are sute de ţinte în Hong Kong sau în China, a afirmat Edward Snowden, care spune că acţionat, în special, pentru a denunţa "ipocrizia administraţiei americane când dă asigurări că nu spionează infrastructuri civile, spre deosebire de adversarii săi".share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
ACUMA LA TV 05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta