Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 04 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Moment istoric în SUA: Senatul american a adoptat prima reformă a imigraţiei într-un sfert de secol

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 28 Iunie, 2013 | Nr. accesari stire 812 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Moment istoric în SUA: Senatul american a adoptat prima reformă a imigraţiei într-un sfert de secol

După luni de bătălii legislative, Senatul american a adoptat joi cu majoritate prima reformă a imigraţiei într-un sfert de secol în Statele Unite, care va duce la reglementarea a milioane de migranţi ilegali, majoritatea mexicani.

"Yes we can!" au strigat, din tribunele pline, tinerii militanţi pro-imigraţie, după anunţul adoptării, cu 68 de voturi pentru şi 32 împotrivă, a textului istoric care va fi armonizat în următoarele luni cu versiunea concurentă la care lucrează Camera Reprezentanţilor.

Preşedintele Barack Obama susţine planul, o promisiune de lungă durată care pare acum realizabilă, după ce a fost ani întregi paralizată la Washington. Alegerile prezidenţiale din noiembrie au fost ca un şoc electric pentru partidul republican, când doar 29 la sută dintre hispanici au votat pentru candidatul său, Mitt Romney.

"Nu avem oare în noi puterea de a scoate din umbră cele 11 milioane de persoane, care sunt astăzi exploatate şi nu beneficiază de protecţiile legate de cetăţenie?", a declarat republicanul John McCain, unul dintre arhitecţii legii.

"Aceştia sunt acolo în ziua de azi, iar a îi expulza pe toţi este imposibil şi irealist", a adăugat democratul Charles Schumer.

"Fie că este vorba de imigranţi foarte calificaţi care inventează noi tehnologii sau de mână de lucru necalificată, imigranţii au făcut mereu parte din «success story» americană", a declarat acesta.

Textul, lung de peste 1.000 de pagini, va duce la regularizarea a aproximativ 11,5 milioane de persoane în situaţie ilegală şi la posibila naturalizare la sfârşitul unei perioade tranzitorie de cel puţin 13 ani.

Acest plan prevede, de asemenea, construcţia de-a lungul celor 3.200 de kilometri de frontieră între Statele Unite şi Mexic, a sute de kilometri de noi garduri şi dublarea progresivă a efectivelor de agenţi înzestraţi cu supravegherea pentru a ajunge la 38.000 de agenţi, o cifră fără precedent.

Camera Reprezentanţilor, controlată de republicani, lucrează la propria sa versiune a reformei şi nu va examina imediat textul din Senat, pe care mulţi republicani îl consideră ca fiind prea permisiv.

"Este istoric, însă doar pentru că vom repeta greşelile din 1986, când am crezut că am securizat frontiera dar în mod evident nu am reuşit", a declarat pentru jurnalişti senatorul Charles Grassley, evocând legea amnistiei votată în 1986 şi promulgată de preşedintele Ronald Reagan.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta