Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 04 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Obama, pe urmele lui Martin Luther King: Preşedintele american va susţine un discurs pe treptele Lincoln Memorial

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 28 August, 2013 | Nr. accesari stire 836 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Obama, pe urmele lui Martin Luther King: Preşedintele american va susţine un discurs pe treptele Lincoln Memorial

Barack Obama urmează să susţină un discurs miercuri, în punctul culminant al comemorării "marşului asupra Washintonului", în locul în care Martin Luther King a susţinut discursul istoric "I have a dream" în urmă cu 50 de ani.

Obama, acaparat în ultimele zile de problema atacului chimic sângeros împotriva unor civili în Siria, urmează să susţină un discurs începând de la ora locală 15.05 (21.05, ora României) pe treptele "Lincoln Memorial", în centrul Washingtonului, unde sunt aşteptate mii de persoane.

Pe urmele apărătorului drepturilor civice, unul dintre mentorii săi, primul preşedinte de culoare al Statelor Unite intenţionează să "sărbătorească ceea ce au realizat toţi aceşti oameni mulţumită cărora suntem aici în prezent", a declarat el marţi pentru un post de radio.

Însă, în faţa esplanadei "Mall-ului", la al cărei celălalt capăt a fost învestit de două ori ca preşedinte, el vrea să amintească şi că "mai sunt multe de făcut".

La discursul lui "MLK" de la 28 august 1963, au fost prezente aproape 250.000 de persoane, iar faimoasa litanie "I have a dream" exprima dorinţa unor relaţii detensionate între comunităţi.

Aceste cuvinte sunt gravate pe treptele monumentului exact în locul în care Martin Luther King şi-a pronunţat discursul, înainte de promulgarea legilor privind drepturile civice în 1964 şi 1965.

În acest interviu acordat emisiunii animatorului radio Tom Joyner, Obama a avertizat că intervenţia sa "nu va fi la fel de bună" ca cea a pastorului din Atlanta (Georgia, sud-est).

Acest text este "poate unul dintre cele mai bune cinci discursuri din istoria Statelor Unite. Iar cuvintele pe care le-a pronunţat în acel moment, în contextul în care miza era atât de mare, şi modul în care a surprins speranţele şi visurile unei întregi generaţii, sunt după părerea mea fără egal", a insistat preşedintele.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta