Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 04 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Hezbollah îşi mobilizează forţele anticipând un eventual ATAC asupra Siriei

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 03 Septembrie, 2013 | Nr. accesari stire 874 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Hezbollah îşi mobilizează forţele anticipând un eventual ATAC asupra Siriei

Combatanţii Hezbollah-ului şiit libanez, aliat al regimului de la Damasc, au ocupat poziţii ţinute secrete în Liban, în anticiparea unei lovituri eventuale a Statelor Unite împotriva Siriei, au raportat luni martori citaţi de AFP.

Cotidianul Akhbar, apropiat al regimului sirian şi Hezbollah, a afirmat la rândul său luni că "rezistenţa islamică (Hezbollah) a chemat toate cadrele şi membrii săi să se alăture poziţiilor lor".

Localnici, întrebaţi de AFP, din regiunea Tyr, au declarat că există o atmosferă de mobilizare generală în sudul Libanului, chiar dacă nimeni nu a vorbit explicit.

Majoritatea tinerilor, cunoscuţi pentru a fi membri ai Hezbollah, au dispărut din oraşe şi sate de cinci zile, însă măsurile de securitate în jurul sediilor partidului şi barajele nu s-au schimbat, conform martorilor.

Aceeaşi atmosferă se regăseşte şi în câmpia Bekaa, în estul ţării, alt centru al mişcării şiite. Conform locuitorilor din Baalbeck, luptătorii Hezbollah s-au evaporat, în special artileria, deşi nimeni nu o menţionează. Telefoanele mobile ale acestora sunt închise pentru a nu fi localizaţi.

În suburbiile Beirutului, tineri de aprocimativ 15 ani au înlocuit militanţii mai experimentaţi pentru a perchiziţiona vehiculele care intră în zona controlată de Hezbollah.

Întrebat de AFP, un purtător de cuvânt al Hezbollah a afirmat că nu are niciun comentariu de făcut cu privire la acest subiect.

Cotidianul Akhbar afirmă în ediţia sa de luni că "armata siriană a mobilizat unităţile care nu au participat până în prezent la confruntările (cu rebelii). Aceasta a instalat de asemenea alături de Hezbollah o sală de operaţii şi a plasat unităţile care se ocupă de rachete într-o stare de alertă fără precedent".

Preşedintele american Barack Obama a încercat să convingă membrii Camerei Reprezentanţilor şi ai Senatului să voteze în favoarea unui atac asupra Siriei.

Conform Wadah Charara, profesor de sociologie la Universitatea libaneză şi autor al volumului intitulat "Statul Hezbollah", mişcarea şiită numără 30.000 de luptători, dintre care 10.000 foarte experimentaţi. Între 800 şi 1.200 dintre ei au luptat la Qousseir şi Homs (centru) alături de armata siriană împotriva rebelilor.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta