Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 04 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Human Rights Watch acuză Egiptul că nu efectuează anchete cu privire la manifestanţi ucişi de poliţie

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 04 Noiembrie, 2013 | Nr. accesari stire 871 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Human Rights Watch acuză Egiptul că nu efectuează anchete cu privire la manifestanţi ucişi de poliţie

Human Rights Watch (HRW) acuză autorităţile instalate de către armată în Egipt că nu anchetează morţile manifestanţilor ucişi, în special pe 6 octombrie, de către forţele de securitate în cursul unor confruntări la Cairo.

Într-un raport publicat sâmbătă, organizaţia pentru apărarea drepturilor omului cu sediul la New York afirmă că autorităţile nu au interogat sau anunţat că intenţionează să interogheze forţele de securitate, la trei săptămâni după ce au utilizat arme de foc pentru a dispersa susţinători ai fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, destituit pe 3 iulie de către armată.

"În contextul manifestaţiilor care se succed, forţele de securitate egiptene au recurs rapid şi fără avertisment la arme de foc, omorând oameni", afirmă, citat într-un comunicat Joe Stork, adjunctul directorului HRW pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

Pe 6 octombrie, cel puţin 57 de persoane au fost ucise, majoritatea la Cairo, în confruntări între poliţie şi manifestanţi pro-Morsi, în cursul unor defilări ce marcau 40 de ani de la Războiul israeliano-arab din 1973.

Aceste confruntări au fost cele mai sângeroase de la dispersarea într-o baie de sânge, de către armată şi poliţie, a două importante mitinguri pro-Morsi la Cairo, pe 14 august, când au fost ucişi câteva sute de manifestanţi islamişti.

De atunci, Ministerul de Interne a autorizat forţele de ordine să tragă asupra unor manifestanţi "ostili" sau care atacă "bunuri publice".

"Faptul că poliţişti egipteni fac uz disproporţionat de forţa letală nu este o noutate, dar acum ei trag ca şi cum nu le-ar fi frică de faptul că vor răspunde pentru faptele lor", a subliniat Stork. "Atât timp cât conducători militari din Egipt nu vor fi adoptat măsuri puternice pentru a struni poliţia, vor fi ucişi manifestanţi", a adăugat el.

"Ce le trebuie autorităţilor să strunească forţele de securitate sau să să creeze o comisie de anchetă asupra modului în care folosesc forţa letală?", continuă Stork, care apreciază că 1.300 de persoane au fost ucise în Egipt de la începutul lui iulie şi până în prezent.

HRW denunţă în plus faptul că nu a fost lansată vreo anchetă, în ultimele trei luni, asupra violenţelor comise de forţele de ordine, deşi justiţia a fost sesizată şi au fost operate arestări în cazul unor violenţe comise de către manifestanţi.

Un singur caz implicând poliţişti este judecat în prezent. Patru poliţişti sunt judecaţi pentru moartea a 37 de deţinuţi islamişti asfixiaţi într-o dubă de arestări la jumătatea lui august.

"Acest proces arată că Egiptul este capabil să ceară socoteală forţelor de securitate (...). Ar fi necesar să facă la fel în privinţa ofiţerilor de poliţie care trag asupra manifestanţilor în mare parte paşnici", apreciază Stork.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta