Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 22 Iulie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Congresul SUA a adoptat bugetul pentru 2014, punând capăt unei perioade de trei ani de instabilitate

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 17 Ianuarie, 2014 | Nr. accesari stire 1945 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Congresul SUA a adoptat bugetul pentru 2014, punând capăt unei perioade de trei ani de instabilitate

Congresul a pus capăt unei perioade de trei ani de instabilitate bugetară în Statele Unite, adoptând joi un buget pentru exerciţiul aferent anului 2014 care finanţează serviciile statului până în septembrie.

Camera Repezentanţilor a aprobat miercuri acest buget, în valoare de aproximativ 1.100 de miliarde de dolari, cu 359 de voturi la 67, iar Senatul l-a aprobat joi după-amiaza, cu 72 de voturi la 26. Legea finanţelor urmează să fie promulgată de către preşedintele Barack Obama.

"Am întârziat puţin, dar ne-am făcut treaba", a declarat senatoarea Barbara Mikulski, preşedinta Comisiei însărcinate cu elaborarea legilor finanţelor în Senat.

Toţi democraţii au votat, alături de 17 republicani, pentru acest text de 1.528 de pagini.

Măsura finanţează Guvernul federal până pe 30 septembrie şi îndepărtează riscul unei noi blocări a administraţiei.

Washingtonul a fost paralizat, începând din ianuarie 2011, de coabitarea parlamentară între democraţi, majoritari în Senat, şi republicani, care au obţinut majoritatea în Camera Reprezentanţilor în noiembrie 2010, din cauza unui program privind o reducere istorică a cheltuielilor federale. În centrul acestei majorităţi republicane s-au aflat zeci de ultraconservatori din cadrul Tea Party, ostili unui compromis.

Crizele s-au ţinut lanţ, după aceea, în cursul negocierilor cu privire la plafonul bugetar, încheiat in extremis în noaptea de Sf. Silvestru, în 2012.

În octombrie, acelaşi dialog al surzilor a condus la prima închidere parţială a administraţiilor federale din 1996 încoace, după ce Congresul nu a reuşit să adopte o lege a finanţării Guvernului înainte de începutul exerciţiului bugetar aferent lui 2014, la 1 octombrie.

La finalul acestei ultime crize, republicanii şi democraţii au promis solemn o revenire la normal.

Ei şi-au respectat promisiunea, marcând un revers pentru Tea Party, care intenţiona să continue o politică de austeritate mai strictă.

"Sper că legea finanţelor adoptată astăzi (joi) va marca sfârşitul unor crize dureroase ca cea din octombrie şi paralizia statului federal, care a provocat economiei pagube în valoare de 20 de miliarde de dolari", a declarat senatorul democrat Tom Carper.

Legea finanţelor priveşte cheltuielile curente, care reprezintă aproape o treime din cheltuielile totale ale statului federal. Ea reprezintă o victorie relativă, pe fond, pentru republicani, marcând al patrulea an consecutiv de reduceri, mai puţin pentru aşa-numitele cheltuieli obligatorii, şi anume sănătate, pensii şi anumite programe sociale.

Însă acordul anulează o parte a tăierilor automate care urmau să afecteze iniţial bugetul federal, punând capăt ultimilor doi ani de austeriate. Pentagonul, care urma să fie afectat de tăieri importante, scapă de ele.

Acordul nu soluţionează, însă, problema distinctă a plafonului datoriei, care este necesar să fie ridicat până la începutul lui martie, în vederea evitării unui default de plată, şi care va reprezenta ultima probă a noului spirit de cooperare lăudat de ambele părţi.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta